Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Bora šokovala nomináciou. Najlepšieho špurtéra nechala doma

Pred dvoma rokmi prekazil Petrovi Saganovi útok na rekordný ôsmy zelený dres. Tento rok si pozrie Tour de France iba v televízii.

28.06.2022 10:24
Sam Bennett Foto:
Sam Bennett v drese Bora-Hansgrohe.
debata (1)

Írsky špurtér Sam Bennett doplatil na slabšiu formu z aktuálnej sezóny a chýba v nominácii stajne Bora-Hansgrohe na druhú Grand Tour sezóny, ktorá sa začína v piatok v Kodani.

Bora, bývalý Saganov tím, sa rozhodla, že tento rok bodovaciu súťaž vypúšťa. Namiesto toho sa sústredí na etapové triumfy a boj o miesto v prvej trojke celkového poradia.

Lídrom tímu bude Aleksandr Vlasov. Ruský univerzál sa zotavil z ochorenia Covid-19, pre ktoré musel rovnako ako Sagan odstúpiť z nedávneho podujatia Okolo Švajčiarska.

Kubiš Čítajte viac Peťo je Peťo. Vedel som, že Sagan sa ma v jednom momente zbaví

V zostave figurujú aj Max Schachmann, Marco Haller, Nils Politt, Lennard Kämna, Patrick Konrad, Danny van Poppel a Felix Großschartner.

„Máme silný tím a vybrať osem jazdcov na Tour nebolo ľahké. Tento rok sa nám na etapových pretekoch darí. Vyhrali sme Giro, rovnako aj Valenciu, Katalánsko a Romandiu. Verím, že na Tour tiež budeme úspešní,“ vyhlásil športový riaditeľ Bory Rolf Aldag.

Bennett mal na Tour štartovať ako špurtérska jednotka Bory, ale z nominácie ho odpísali slabé výkony v aktuálnej sezóne.

V nej má na konte zatiaľ len jednu výhru, keď ovládol špurtérsku klasiku Eschborn-Frankfurt.

Zostava TotalEnergies na Tour de France 2022 Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Alexis Vuillermoz (34 rokov) - Francúzsko.
1 debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Sam Bennett #Bora-Hansgrohe #Tour de France 2022