Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bora šokovala nomináciou. Najlepšieho špurtéra nechala doma

Pred dvoma rokmi prekazil Petrovi Saganovi útok na rekordný ôsmy zelený dres. Tento rok si pozrie Tour de France iba v televízii.

28.06.2022 10:24
Sam Bennett Foto:
Sam Bennett v drese Bora-Hansgrohe.
debata (1)

Írsky špurtér Sam Bennett doplatil na slabšiu formu z aktuálnej sezóny a chýba v nominácii stajne Bora-Hansgrohe na druhú Grand Tour sezóny, ktorá sa začína v piatok v Kodani.

Bora, bývalý Saganov tím, sa rozhodla, že tento rok bodovaciu súťaž vypúšťa. Namiesto toho sa sústredí na etapové triumfy a boj o miesto v prvej trojke celkového poradia.

Lídrom tímu bude Aleksandr Vlasov. Ruský univerzál sa zotavil z ochorenia Covid-19, pre ktoré musel rovnako ako Sagan odstúpiť z nedávneho podujatia Okolo Švajčiarska.

Kubiš Čítajte viac Peťo je Peťo. Vedel som, že Sagan sa ma v jednom momente zbaví

V zostave figurujú aj Max Schachmann, Marco Haller, Nils Politt, Lennard Kämna, Patrick Konrad, Danny van Poppel a Felix Großschartner.

„Máme silný tím a vybrať osem jazdcov na Tour nebolo ľahké. Tento rok sa nám na etapových pretekoch darí. Vyhrali sme Giro, rovnako aj Valenciu, Katalánsko a Romandiu. Verím, že na Tour tiež budeme úspešní,“ vyhlásil športový riaditeľ Bory Rolf Aldag.

Bennett mal na Tour štartovať ako špurtérska jednotka Bory, ale z nominácie ho odpísali slabé výkony v aktuálnej sezóne.

V nej má na konte zatiaľ len jednu výhru, keď ovládol špurtérsku klasiku Eschborn-Frankfurt.

Zostava TotalEnergies na Tour de France 2022 Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Alexis Vuillermoz (34 rokov) - Francúzsko.
1 debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Sam Bennett #Bora-Hansgrohe #Tour de France 2022