Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Koronavírus úraduje na Okolo Švajčiarska. Sagan pokračuje

Pred štartom piatkovej 6. etapy musel pelotón pre pozitívny test opustiť dovtedajší líder celkového poradia Rus Alexander Vlasov.

17.06.2022 11:42
Peter Sagan Foto:
Peter Sagan.
debata (2)

Z rovnakého dôvodu predčasne skončil aj ďalší jazdec stajne Bora-Hansgrohe Nemec Anton Palzer. Tri tímy stiahli v piatok z podujatia svoju kompletnú zostavu.

Už vo štvrtok odstúpil z pretekov Okolo Švajčiarska pre koronavírus holandský tím Jumbo-Visma.

V piatok hlásilo pozitívne prípady viacero ďalších družstiev – okrem Bory aj Bahrain Victorious, Alpecin-Fenix a UAE Team Emirates, všetky tri tímy sa preto rozhodli na švajčiarskych cestách nepokračovať.

Švajčiarsko Cyklistika Okolo Romandie Vlasov Čítajte viac Sagan zaostal, triumfoval Vlasov z Bory. Covid odstavil Jumbo i britskú hviezdu

Pravidelné testy odhalili nákazu aj v zoskupení EF Education-EasyPost u kvarteta jazdcov Stefan Bissegger, Rigoberto Uran, Hugh Carthy a Alberto Bettiol a covid vyradil z ďalšieho účinkovania i Sebastiana Berwicka, člena Israel-Premier Tech.

Ako jeho blízky kontakt potom skončil aj Reto Hollenstein. Informoval o tom portál Cycling News.

Na Okolo Švajčiarska štartuje aj Peter Sagan z TotalEnergies, ktorý vyhral tretiu etapu a v celkovom poradí mu po štvrtku priebežne patrila 105. priečka.

Po štvrtkovej 5. etape zamieril rovno do tímového vozidla a jeho manažér mal povedať, že sa necítil v pretekoch dobre. Slovenský šampión v podujatí pokračuje.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Okolo Švajčiarska #koronavírus