Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan stratil v poslednom stúpaní. Štvrtú etapu ovládol Impey

Juhoafrický cyklista Daryl Impey triumfoval v stredajšej 4. etape 83. ročníka pretekov Okolo Švajčiarska.

15.06.2022 17:37
Darryl Impey. Foto:
Darryl Impey.
debata

Jazdec stajne Israel-Premier Tech Impey sa presadil v špurte a 190,8 km dlhú trasu z Grenchenu do Brunnenu zvládol za 4:14:09 h.

Druhý finišoval Austrálčan Michael Matthews (BikeExchange-Jayco) a tretí skončil Dán Sören Kragh Andersen (DSM). Slovák Peter Sagan o popredné miesta nebojoval a do cieľa prišiel s desaťminútovou stratou na 134. mieste.

peter sagan, peter zanický Čítajte viac Víťazstvo je skvelé, no nepreceňujme ho. Sagan nie je favorit na zelený dres

Na čele celkového poradia sa udržal Brit Stephen Williams z Bahrajnu-Victorious, ktorý vedie o šesť sekúnd pred Dánom Andreasom Kronom (Lotto Soudal) a o sedem pred krajanom Geraintom Thomasom (Ineos Grenadiers).

V stredu bola na programe zvlnená etapa. V jej závere, necelých 20 km pred cieľom, čakalo na pelotón stúpanie 2. kategórie na Sattel (3,8 km, 7,6%), ktoré mohlo ako posledné výraznejšie zamiešať kartami v boji o etapové vavríny.

Peter Sagan Čítajte viac Svet ospevuje kráľa. Keď Sagan zacíti švajčiarsky vzduch...

Únik dňa sa sformoval asi po 20 km, keď sa na čelo dostala trojica Matthew Holmes (Lotto-Soudal), Markus Hoelgaard (Trek-Segafredo) a Jimmy Janssens (Alpecin-Fenix). Pelotón ju však nepúšťal na viac než tri minúty a situáciu sa nezmenila ani po sto kilometroch. Koniec úniku prišiel na začiatku stúpania na Sattel.

Na ňom odpadli viacerí jazdci a medzi najlepšími sa neudržal ani Sagan. O triumf tak bojoval zredukovaný pelotón, v ktorom zostalo asi 50 pretekárov. V závere mal najlepšie nohy Impey. Pre tridsaťsedemročného veterána to bolo jubilejné 30. víťazstvo.

výsledky 4. etapy (Grenchen – Brunnen, 190,80 km):
1. Daryl Impey (JAR/Israel-Premier Tech) 4:14:09 h, 2. Michael Matthews (Aus./BikeExchan­ge), 3. Sören Kragh Andersen (Dán./DSM), 4. Alberto Bettiol (Tal./EF Education-EasyPost), 5. Thomas Pidcock (V.Brit./Ineos Grenadiers), 6. Alex Aranburu (Šp./Movistar), 7. Felix Grossschartner (Rak./Bora-Hansgrohe), 8. Gianluca Brambilla (Tal./Trek-Segafredo), 9. Mathieu Burgaudeau (Fr./TotalEner­gies), 10. Stefan Küng (Švaj./Groupama-FDJ) všetci rovnaký čas, … 134. Peter SAGAN (SR/TotalEnergies) +10:09 min

celkové poradie:
1. Stephen Williams (V.Brit./Bahrajn Victorious) 17:46:28 h, 2. Andreas Lorentz Kron (Dán./Lotto-Soudal) +6 s, 3. Geraint Thomas (V.Brit./Ineos Grenadiers) +7, 4. Andreas Leknessund (Nór./DSM) rovnaký čas, 5. Stefan Küng (Švaj./Groupama-FDJ) +10, 6. Marc Hirschi (Švaj./SAE Team Emirates), 7. Sepp Kuss (USA/Jumbo-Visma), 8. Jakob Fuglsang (Dán./Israel-Premier Tech), 9. Aleksander Vlasov (Rus./Bora-Hansgrohe), 10. Adam Yates (V.Brit./Ineos Grenadiers) všetci rovnaký čas, … 112. SAGAN +30:15

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Peter Sagan #Okolo Švajčiarska