Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dobrá správa: Sagan prišiel do cieľa. Zlá: Zaostal takmer 15 minút

Britský cyklista Stephen Williams z tímu Bahrain Victorious triumfoval v nedeľnej 1. etape pretekov Okolo Švajčiarska.

12.06.2022 17:40
Peter Sagan. Foto:
Peter Sagan v 1. etape Okolo Švajčiarska výrazne zaostal.
debata (9)

Zvlnenú 178 km dlhú trať so štartom i cieľom v meste Küsnacht zvládol Brit za 4:16:51 h a na druhé miesto v špurte 15-člennej skupiny odsunul Nemca Maximiliana Schachmanna z Bory-Hansgrohe.

Slovák Peter Sagan (TotalEnergies) o popredné priečky nebojoval, keď sa približne 20 km pred cieľom ocitol za hlavným pelotónom a napokon prišiel do cieľa na 127. mieste so stratou 14:39 min.

Chris Froome sa vlani zúčastnil na pretekoch Okolo Slovenska. Čítajte viac Froome odstúpil z Daupihné. Jeho štart na Tour zostáva otázny

V prvej etape museli jazdci prekonať spolu asi tritisíc výškových metrov so šiestimi hodnotenými stúpaniami. Na okruhu v okolí Küsnachtu ich čakali vrcholy Pfannenstiel (4,1 km/4,6 %) a Küsnachter Berg (2,5 km/7,3 %), ktoré pretekári absolvovali celkovo až trikrát.

V poslednom stúpaní sa skončil únik dňa, najdlhšie z neho vydržali Casper Pedersen (DSM) a Simon Vitzthum (reprezentácia Švajčiarska). Pred cieľom sa vpredu sformovala viac ako desaťčlenná skupina, špurt v nej ovládol Williams a zaznamenal svoje tretie víťazstvo v profesionálnej kariére.

Petra Sagana od začiatku sezóny sprevádzajú zdravotné problémy, v piatok sa na GP Aarau vrátil na súťažné cesty po viac ako dvojmesačnej pauze.

Peter Sagan Čítajte viac Sagan sa vrátil do pelotónu. Vo Švajčiarsku stihol limit, ale nie víťaza

Predtým sa predstavil na aprílovom etapovom podujatí Circuit Sarthe vo Francúzsku, ktoré však nedokončil. Na etapovom podujatí Okolo Švajčiarska, ktoré slúži ako príprava na Tour de France, sa mu v minulosti mimoriadne darilo.

Až osemkrát vyhral na švajčiarskych cestách v rokoch 2011 až 2019 bodovaciu súťaž a 17-krát si pripísal etapové prvenstvo, čo je najviac v histórii.

V pondelok je na programe opäť zvlnená 2. etapa z Küsnachtu do strediska Aesch, merať bude 199 km.

výsledky 1. etapy (Küsnacht – Küsnacht, 177,6 km):
1. Stephen Williams (V. Brit./Bahrain Victorious) 4:16:51 h, 2. Maximilian Schachmann (Nem./Bora-Hansgrohe), 3. Andreas Kron (Dán./Lotto-Soudal), 4. Marc Hirschi (Švaj./UAE Team Emirates), 5. Alexej Lucenko (Kaz./Astana), 6. Ilan Van Wilder (Belg./Quick-Step Alpha Vinyl), 7. Stefan Küng (Švaj./Groupama-FDJ), 8. Sergio Garcia (Kol./Bora-Hansgrohe), 9. Sepp Kuss (USA/Jumbo-Visma), 10. Domenico Pozzovivo (Tal./Wanty-Gobert) všetci rovnaký čas ako víťaz,… 127. Peter SAGAN (SR/TotalEnergies) +14:29 min
poradie po 1. etape: 1. Williams 4:16:41 h, 2. Schachmann +4 s, 3. Kron +6, 4. Hirschi, 5. Lucenko, 6. Van Wilder, 7. Küng, 8. Garcia, 9. Kuss, 10. Pozzovivo všetci +10,… 127. P. SAGAN +14:39 min

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Peter Sagan #Okolo Švajčiarska