Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bublinkové nešťastie. Afričana po triumfe trafila zátka a odstúpil z Gira

Stal sa prvým africkým víťazom na Gire d'Italia. Etapovým triumfom na podujatí Grand Tour dosiahol životný úspech, no pri oslave zažil moment, ktorý napokon znemožnil účasť na ďalšom pokračovaní pretekov.

18.05.2022 06:37 , aktualizované: 12:44
Biniam Girmay Foto: ,
Biniam Girmay si drží oko po tom, ako si doň strelil šampanským.
debata (1)

Eritrejský cyklista Biniam Girmay si na pódiu užíval víťazné pocity po triumfe v 10. etape. V bravúrnom šprinte zdolal hviezdneho Mathieua van der Poela a domáceho Vincenza Albaneseho.

Jeho eufóriu však vystriedala bolesť, keď ho pri otváraní šampanského trafila do ľavého oka korková zátka.

Dvadsaťdvaročný jazdec tímu Intermarche – Wanty – Gobert Materiaux naň po ceremoniáli nevidel, najskôr skončil v sanitke pri cieli a potom v nemocnici v Jesi.

„Krvácal v prednej očnej komore. Takéto krvácanie neohrozuje samotné oko, ale je dôležité, aby sa sledovalo,“ citoval tímového lekára Pieta Daneelsa v utorok portál Cyclingnews.com.

Girmayov tím v stredu ráno pred štartom 11. etapy oznámil, že jeho jazdec z Gira odstúpil.

"Po incidente na pódiu odhalili lekárske vyšetrenia krvácanie v prednej očnej komore ľavého oka. Jeho zranenie sa hojí a v najbližších dňoch ho bude sledovať lekársky tím.

Aby sa minimalizovalo riziko rozšírenia krvácania a vnútroočného tlaku, dôrazne sa odporúča vyhýbať sa fyzickej aktivite.

Našou prioritou je úplné doliečenie zranenia, a preto sme sa spolu s jazdcom a športovým vedením rozhodli, že Biniam sa na štarte jedenástej etapy neobjaví," doplnil v stredu Daneels pre stránku tímu.

Jedenásta etapa už bez nešťastného hrdinu so štartom v Santarcangelo a cieľom v Reggio Emilia bude merať 203 km.

Zaujímavosťou je, že zátka trafila pri pódiovej oslave na prebiehajúcom Gire aj víťaza úvodnej etapy Van der Poela. Našťastie nie do oka:

Eritrejčan Biniam Girmay. Čítajte aj Prvý africký víťaz na Giro d'Italia. Eritrejčan ovládol 10. etapu

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Giro d´Italia #Biniam Girmay