Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Milimetrový finiš na Gire. Francúz ovládol druhú etapu za sebou

Víťazom štvrtkovej 6. etapy 105. ročníka cyklistických pretekov Giro d'Italia sa stal Francúz Arnaud Demare, ktorý triumfoval aj v stredu.

12.05.2022 18:22
Arnaud Démare. Foto: ,
Arnaud Démare vyhral po strede druhú etapu na Gire za sebou.
debata

Jazdec tímu Groupama-FDJ Démare sa presadil v záverečnom špurte a 192 km dlhú trať z Palmi do Scaley zvládol za 5:02:33 h. O jeho víťazstve musela rozhodnúť až cieľová fotografia.

Druhý finišoval Austrálčan Caleb Ewan (Lotto Soudal) a tretí skončil Brit Mark Cavendish (Quick-Step Alpha Vinyl). Na čele celkového poradia sa nič nezmenilo, vedie Španiel Juan Pedro Lopez (Trek-Segafredo).

Vo štvrtok čakala na pelotón rovinatá trať s jediným stúpaním 4. kategórie na začiatku. Prekvapujúco sa od úvodu vôbec neútočilo a celý pelotón išiel vo veľmi pomalom tempe.

Až po 21 kilometroch sa k niečomu odhodlal domáci Diego Rosa z tímu Eolo-Kometa a na stúpaní si vytvoril náskok. Ten sa postupne vyšplhal na päť minút.

Trochu vzruchu priniesla šprintérska prémia krátko po vrchole kopca, no potom sa situácia zase dostala do „normálu“ a pelotón sa pomaličky presúval k cieľu, ten bol vzdialený ešte 150 km.

Peter Sagan. Čítajte viac Sagan sa pripomenul vo videu. Peťo a na toto nemáš v tíme ľudí?

Nič sa nezmenilo ani po ďalších 50 km, všetci v pelotóne si povedali, že si oddýchnu pred náročným záverom týždňa, a boli spokojní s tým, že o víťazovi rozhodne hromadný špurt.

Len Rosa si išiel sám na čele, jeho náskok postupne klesal a 40 km pred cieľom mal k dobru už len minútu. Jeho únik sa skončil 28 km pred páskou a potom už všetko smerovalo k hromadnému špurtu.

Vincenzi Nibali Čítajte viac Legenda naznačila rozlúčku. Nibali zrejme ukončí kariéru

Ten bol proti vetru a Cavendish doň vstúpil príliš skoro, za ním sa vyviezli Ewan a Demare, ktorý v tesnom finiši vyhral a pripísal si druhý triumf za sebou.

V piatok je na programe takmer 200 km dlhá trasa z Diamante do Potenzy so štyrmi stúpaniami a 4730 výškovými metrami.

výsledky 6. etapy (Palmi – Scalea, 192 km):
1. Arnaud Demare (Fr./Groupama-FDJ) 5:02:33 h, 2. Caleb Ewan (Aus./Lotto Soudal), 3. Mark Cavendish (V.Brit./Quick-Step Alpha Vinyl), 4. Biniam Girmay (Eri./Intermarché-Wanty-Gobert), 5. Giacomo Nizzolo (Tal./Israel-Premier Tech), 6. Phil Bauhaus (Nem./Bahrajn Victorious), 7. Andrea Vendrame (Tal./AG2R Citroën), 8. Simone Consonni (Tal./Cofidis), 9. Vincenzo Albanese (Tal./EOLO-Kometa), 10. Edward Theuns (Belg./Trek-Segafredo) všetci rovnaký čas

celkové poradie:
1. Juan Pedro Lopez (Šp./Trek-Segafredo) 23:23:06 h, 2. Lennard Kämna (Nem./Bora-hansgrohe) +38 s, 3. Rein Taaramäe (Est./Wanty-Gobert) +58, 4. Simon Yates (V.Brit./Bike-Exchange) +1:42 min, 5. Mauri Vansevenant (Belg./Deceuninck-Quick-Step) +1:47, 6. Wilco Kelderman (Hol./Bora-hansgrohe) +1:55, 7. Joan Almeida (Portug/UAE Team Emirates) +1:58, 7. Pello Bilbao (Šp./Bahrain Victorious) +2:00, 9. Richie Porte (Aus./Ineos Grenadiers) +2:04, 10. Romain Bardet (Fr./DSM) +2:06

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Giro d'Italia #Arnaud Démare #Caleb Ewan