Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tŕň v zadku. Veterán z pelotónu skritizoval štart Gira v Maďarsku

Maďarsko je štrnástou krajinou v histórii mimo Talianska, v ktorej slávnostne odštartuje Giro d’Italia.

05.05.2022 13:58
Giro d'Italia Foto: ,
Prezentácia jazdcov pretekov Giro d'Italia na Námestí hrdinov v Budapešti.
debata

Slávne cyklistické preteky sa začnú v piatok 1. etapou, ktorej trasa z Budapešti do Vyšehradu povedie aj blízko slovenských hraníc. Následne je na programe časovka v metropole našich južných susedov a v nedeľu sa pelotón rozlúči s Maďarskom etapou z Kaposváru do Balatonfüredu.

Nie všetci jazdci sú začiatkom podujatia mimo územia Apeninského polostrova ohromení. Platí to napríklad pre veterána Bauka Mollemu.

3. Sagan Čítajte aj Cyklistika je len priemerný biznis, Sagan marketingový kráľ

"Celá táto cesta je tŕň v zadku. Dosť ma znepokojuje, že neštartujeme v Taliansku a po troch dňoch musíme odletieť.

Deň odpočinku ním v skutočnosti nie je, pretože cestujeme. Letieť v nedeľu večer by bolo lepšie, no pôjdeme až v pondelok ráno. Poteším sa, keď už budeme v Taliansku," uviedol pretekár Treku-Segafredo pre Wielerflits ešte pred stredajšou slávnostnou prezentáciou.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Bauke Mollema (@baukemollema)

„Ešte nevnímam pocity z Gira. Som tu len jeden deň, ale myslím si, že po prezentácii sa dostavia,“ povedal 35-ročný Mollema. S veľkou pravdepodobnosťou sa jeho slová naplnili.

Jazdcov vítalo preplnené v Budapešti preplnené Námestie hrdinov. Podľa správ maďarských médií sa na predstavení tímov a jazdcov zúčastnilo približne 3000 ľudí.

„Užime si tieto nádherné tri dni,“ vyhlásila najväčšia maďarská cyklistická hviezda Attila Valter. Búrlivého aplauzu sa dočkali aj šprintérsky velikán Mark Cavendish či ďalšie slávne mená Alejandro Valverde a Vincenzo Nibali.

Mark Cavendish Čítajte aj Šancu zlomiť rekord Tour asi nedostane. Cavendish ide na Giro

V Maďarsku si cyklisti odkrútia tri etapy a potom sa presunú na Sicíliu. Ako sme informovali, Peter Sagan sa po dvoch ročníkoch na druhých najprestížnejších etapových pretekoch na svete nepredstaví. Neodštartuje na nich ani jeho tím TotalEnergies.

debata chyba
Viac na túto tému: #Giro d'Italia