Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Skvelé správy: Sagan je späť na bicykli, tím prezradil ďalšie plány

Trojnásobný majster sveta Peter Sagan sa po vyše troch týždňoch vrátil do tréningového procesu. „Som veľmi šťastný, že môžem pokračovať,“ uviedol Sagan.

29.04.2022 13:27
Peter Sagan. Foto:
Peter Sagan počas 2. etapy podujatia Sarthe – Pays de la Loire, z ktorého tento týždeň odstúpil.
debata

O postupnom návrate informoval jeho tím TotlEnergies na svojej webovej stránke. „Po príprave, ktorú vlani prerušil Covid-19 sa Petrovi Saganovi na začiatku sezóny nepodarilo získať všetky fyzické a fyziologické kapacity,“ uviedla v stanovisku francúzska stajňa.

Kvôli zdravotným problémom musel Sagan odstúpiť z 2. etapy pretekov Circuit Cycliste Sarthe a odvtedy sa na žiadnom podujatí neobjavil. „Zdravotníci v uplynulých týždňoch vykonali protokol o vyšetrení. Po analýze výsledkov dali Saganovi zelenú na postupné obnovenie tréningu.“

Napriek neľahkému obdobiu si podľa TotalEnergies slovenský šampión udržiava dobrú náladu a bude pokračovať v boji, aby sa vrátil späť do špičkovej formy.

„Som veľmi šťastný, že môžem pokračovať v tréningu. Chcel by som poďakovať celému tímu TotalEnergies, ktorý ma počas tohto komplikovaného obdobia neustále podporoval,“ uviedol Sagan.

Peter Sagan. Čítajte viac Čo je so šampiónom? Sagan sa trápi, nikto nevie, kedy bude koniec

Vo svojom poďakovaní konkrétne menoval Jeana-Reného Bernaudeaua, tímového lekára Louisa Noisetta a trénera Jensa van Beylena.

Sagana čaká už o dva týždne cesta do amerického Utahu, kde sa bude od 12. mája do 5. júna pripravovať. „Tam bude pokračovať v tréningu pred tým, ako si na Okolo Švajčiarska a potom na Tour de France oblečie súťažný dres,“ dodáva TotalEnergies.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #TotalEnergies