Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Saganov problém? Nemusí ísť len o zdravie, vraví slávny špurtér. Tlak zvýši aj plat

Petrovi Saganovi nový angažmán v TotalEnergies nevychádza podľa predstáv. Pre jeho zdravotné problémy nie je jasné, kedy sa slovenský cyklistický šampión vráti na súťažné trate.

23.04.2022 10:47
Peter Sagan Foto:
Peter Sagan.
debata (3)

"Necíti sa dobre, veľmi ho bolia nohy. Vždy je po pretekoch vyčerpaný a veľmi ospalý. V porovnaní s minulým mesiacom nenastal žiadny posun k lepšiemu,“ uviedol nedávno jeho mediálny manažér Gabriele Uboldi s dôvetkom, že slovenskú hviezdu čakajú vyšetrenia.

Pre iSport.cz poskytol svoj pohľad situáciu bývalý elitný špurtér Ján Svorada. Rodák z Trenčína vyhral etapu na Tour de France pod slovenskou i českou vlajkou.

Peter Sagan Čítajte aj Francúzi odpisujú Sagana: Rovnaký omyl ako alkoholik Neymar

„Dokážem pochopiť aj to, že ťažko hľadá motiváciu. Jedna vec sú možné zdravotné problémy, do ktorých nevidím, druhá je, že v kariére dosiahol toľko, že ťažko hľadať ďalšiu motiváciu, prečo ešte pretekať,“ uviedol Svorada.

„Určite je uňho dôležité zrovnať si to v hlave, čo mu vlastne cyklistika ešte môže dať a nejako sa k tomu postaviť,“ dodal.

Poukázal na to, že Sagan ešte má čas. „No ak bude v tomto stave pokračovať ešte ďalší mesiac, mesiac a pol a stále nebude vedieť čo, tak to už začne byť zložitejšie. A je to otázka, či sa mu ešte podarí dostať na takú úroveň, akú by si všetci od neho priali vidieť,“ vraví 53-ročný rodák z Trenčína.

Dylan van Baarle Čítajte aj Sagan neštartoval. Paríž - Roubaix má nečakaného šampióna

Napriek tomu si myslí, že Sagan stále nepovedal posledné slovo: „Nejaké preteky môže vyhrať, ale nebude to dominancia ako v prvých rokoch.“

Aj keď francúzska stajňa pôsobí v menej prestížnom seriáli Pro, Slovák si udržal plat na hranici piatich miliónov eur, ktorý mal aj v Bore.

„Nepatrí k lacným pretekárom a keď sponzor vynaloží peniaze, chce za to vidieť výsledky. Časť sezóny, v ktorej by už nejaký náznak toho mal byť znateľný, už uplynula. A zatiaľ nie je vidieť nič,“ zamyslel sa Svorada.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan