Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Francúzi odpisujú Sagana: Rovnaký omyl ako alkoholik Neymar

Napriek tomu, že vynikajú v odlišných športoch, majú niečo spoločné. Obaja si urobili meno vďaka skvelým výkonom a teraz patria medzi najlepšie platených jedincov vo svojich oboroch.

18.04.2022 15:12
Peter Sagan Foto:
Peter Sagan.
debata (26)

S vysokým príjmom však idú ruka v ruke aj veľké očakávania od fanúšikov. Slovenská cyklistická superhviezda Peter Sagan a brazílsky futbalový virtuóz Neymar by o tom vedeli rozprávať.

Neymar, ktorý je s ročným zárobkom 40 miliónov eur najlepšie plateným futbalistom sveta, sa ocitol pod paľbou kritiky za uplynulé výkony v drese Paríža Saint-Germain.

671820431 sagan Čítajte viac Konečne dostávam, čo si zaslúžim, vraví Sagan

V Lige majstrov nestrelil v šiestich zápasoch ani gól a bohatí Parížania aj vďaka tomu skončili v boji o ušatú trofej už vo štvrťfinále.

Nedarí sa ani Saganovi.

Trojnásobný svetový šampión po piatich rokoch vymenil Boru-Hansgrohe za TotalEnergies. Napriek tomu, že francúzska stajňa pôsobí v menej prestížnom seriáli Pro, Slovák si udržal plat na hranici 5 miliónov eur, ktorý mal aj v Bore.

Peniaze mu putujú na konto, ale adekvátne výsledky chýbajú. Môžu za to aj zdravotné problémy, ktoré trápia Sagana od začiatku roka.

Francúzski fanúšikovia sú však nároční a niektorí strácajú so Slovákom trpezlivosť.

Lampaert Quick-Step Čítajte viac Fanúšik obral hviezdu QuickStepu o pódium: Hovädo je slabé slovo

„Kúpa Sagana bola veľký omyl. Rovnaký, ako keď PSG kúpilo Neymara. Ten teraz viac konzumuje alkohol, ako hrá futbal,“ napísal jeden z fanúšikov na oficiálnom facebookovom konte TotalEnergies.

„Žije zo slávy minulej a berie astronomický plat. Vedenie tímu malo dať radšej príležitosť mladým talentom,“ znela ďalšia reakcia v súvislosti so Saganom.

Najbližšie plány rodáka zo Žiliny sú nejasné. Podľa jeho mediálneho zástupcu Gabriela Uboldiho sa Sagan musí podrobiť ďalším vyšetreniam, ktoré by mali ozrejmiť dôvod zdravotných patálií.

"Necíti sa dobre, veľmi ho bolia nohy. Vždy je po pretekoch vyčerpaný a veľmi ospalý. V porovnaní s minulým mesiacom nenastal žiadny posun k lepšiemu,“ uviedol nedávno Uboldi.

Sagan pre zdravotné problémy vynechal monumenty Okolo Flámska i Paríž – Roubaix. Dátum jeho návratu do profipelotónu je nateraz vo hviezdach.

Ďalším vrcholom sezóny by mala byť pre neho Tour de France. Edícia 2022 sa uskutoční v termíne 1. – 24. júla.

Najlepšie platení cyklisti v sezóne 2022 Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
15. Thibaut Pinot (Francúzsko/Groupama-FDJ) - 2...
26 debata chyba
Viac na túto tému: #peniaze #cyklistika #Peter Sagan #futbal #Neymar