Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fanúšik obral hviezdu QuickStepu o pódium: Hovädo je slabé slovo

Takmer 250 kilometroch v nohách - po kockách, v prachu a po poľných cestách. Yves Lampaert mal na klasike Paríž - Roubaix blízko k veľkému výsledku.

18.04.2022 07:00
Lampaert Quick-Step Foto:
Yves Lampaert v drese Quick-Step Alpha Vinyl v cieli Paríž - Roubaix 2022.
debata (14)

Osem kilometrov pred cieľom mal stále šancu na úspech, keď spolu s Matejom Mohoričom stíhali neskoršieho víťaza Dylana van Baarleho .

Nádeje Lampaerta na pódiové umiestnenie zhasli, keď sa počas jazdy na predposlednom úseku pavé dostal do kontaktu s nepozorným fanúšikom, ktorý bol až príliš vystrčený do cesty.

Belgičan skončil na zemi, smerom k divákovi zanadával a kričal: „Ty hovädo! Na čo chodíš na preteky, keď nevieš, ako sa máš správať!“

Pozrite si video z dielne belgickej televízie Sporza:

Lampaert sa napriek pádu nevzdal a preteky dokončil na 10. mieste. V cieli už bol pokojnejší, hoci stratená šanca na dobrý výsledok ho mrzela.

„Zrejme som nemal diváka nazvať hovädom, ale stál mi v ceste. Nech je to lekcia pre každého fanúšika, že má ustúpiť, keď sa blížia jazdci. Stále mám rád všetkých fanúšikov, dnes ste boli skvelí!“ napísal Belgičan na sociálnej sieti.

Jeho smolný pád akoby dokumentoval doterajšiu tragickú sezónu jarných klasík z podaní QuickStepu.

Dylan van Baarle Čítajte viac Sagan neštartoval. Paríž - Roubaix má nečakaného šampióna

Stajňa s vynoveným názvom QuickStep-AlphaVinyl, ktorá sa hrdí najlepšou klasikárskou zostavou, nateraz zaostáva za očakávaniami.

Výber manažérskej legendy Patricka Lefevera sa nevie na jednorazovkách presadiť. Klasikárske triumfy v tomto roku vybojovali len špurtéri – Fabio Jakobsen triumfoval na Kuurne – Brusel – Kuurne a Mark Cavendish na Miláno – Turín.

Seriál jednorazoviek pokračuje tento týždeň tzv. ardenskými klasikami. V stredu sa ide Valónsky šíp, v nedeľu monument Liège-Bastogne-Liège.

Najlepšie platení cyklisti v sezóne 2022 Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
15. Thibaut Pinot (Francúzsko/Groupama-FDJ) - 2...
14 debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Paríž - Roubaix 2022 #QuickStep-AlphaVinyl