Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rozhodli len milimetre. Amstel Gold Race korisťou Poliaka

Michal Kwiatkovski z britského Ineosu vyhral holandskú klasiku po druhýkrát v kariére. Uspel aj v roku 2015.

10.04.2022 17:04
Michal Kwiatkowski v súboji s Benoitom... Foto:
Michal Kwiatkowski (vpravo) v záverečnom finiši s Benoitom Cosnefroyom.
debata

Kwiatkowski trať dlhú 254,1 km s 33 kopcami z Maastrichtu do Valkenburgu zvládol za 5:58:10 h. Rozhodlo sa na záverečných kilometroch, keď sa víťaz odtrhol do úniku spolu s Francúzom Benoitom Cosnefroyom (AG2R Citroën Team).

V záverečnom špurte dua musel rozhodnúť až fotofiniš, keď Cosnefroy o milimetre neodolal útoku Poliaka z druhej pozície a ten tak pridal na podujatí druhý triumf po roku 2015.

Peter Sagan. Čítajte viac Čo sa to deje so Saganom? Jeho manažér prezradil detaily

V porovnaní s vlaňajšou edíciou ubudol poltucet stúpaní, no trať sa predĺžila o dvadsať kilometrov. Minuloročný víťaz Wout Van Aert z Belgicka (Jumbo-Visma) sa na štart nepostavil, rovnako ako Slovák Peter Sagan.

Peter Sagan Čítajte viac Problémy nezmizli. Sagan odstúpil z ďalších pretekov

Trojnásobný majster sveta obliekajúci dres Teamu TotalEnergies na štartovej listine síce pôvodne figuroval, trápia ho však zdravotné problémy a dva dni pred klasikou ho tím stiahol.

Svoj posledný ročník v kariére absolvoval Philippe Gilbert (Lotto Soudal), bývalý majster sveta Amstel Gold Race vyhral v rokoch 2010, 2011, 2014 a 2017.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Michal Kwiatkowski #Amstel Gold Race