Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kričal, držal si spálené miesto. Pád Saganovho kolegu zachytila kamera

Po odstúpení Petra Sagana z pretekov Circuit Cycliste Sarthe - Pays de la Loire hlási tím TotalEnergies ďalší problém - predčasný koniec Pierra Latoura na podujatí Okolo Baskicka.

08.04.2022 12:47
Pierre Latour Foto:
Pierre Latour na archívnej snímke.
debata

Hviezdny Francúz bol priebežne na 9. mieste celkového hodnotenia so stratou necelej polminúty na lídra Primoža Rogliča (Jumbo-Visma). Jazdil agresívne a mal v pláne dostať v klasifikácii vyššie.

Do konca 4. etapy zostávalo necelých 11 kilometrov, po poslednom stúpaní jazdci klesali do cieľa. Latour bol medzi hlavnými favoritmi, ktorí prenasledovali vedúcu štvoricu.

Na relatívne rovnom úseku cesty zrazu nepríjemne skončil na zemi. Jeho pád s niekoľkometrovým šmýkaním a následnú bolestivú grimasu zachytila kamera na motocykle:

Dvadsaťosemročný pretekár síce ešte vysadol na bicykel a preťal cieľovú čiaru na 107. mieste, po etape však jeho tím oznámil, že na podujatí nebude pokračovať.

„Utrpel viaceré popáleniny na tele. Zajtra ráno nebude na štarte. Uzdrav sa, Pierre,“ informovala vo štvrtok stajňa TotalEnergies na twitteri.

Dvojnásobný francúzsky šampión v časovke ju posilnil vlani z tímu AG2R La Mondiale.

663542821 peter sagan Čítajte aj Prečo zosadol z bicykla? Čo bude s Roubaix? Saganov manažér prehovoril

V úvode sezóny ukázal dobré výsledky na Etoile de Bessèges aj Tour de la Provence (skončil v prvej päťke), na Paríž – Nice sa umiestnil na 14. priečke.

Podľa cyklistických portálov ide o jeden z jeho najlepších štartov do nového ročníka, odkedy vyhral klasifikáciu jazdcov do 25 rokov na Tour de France 2018.

Víťazom 4. etapy Okolo Baskicka sa stal Kolumbijčan Daniel Felipe Martínez (Ineos Grenadiers), celkovo vedie Roglič s náskokom piatich sekúnd pred Belgičanom Remcom Evenepoelom z Quick-Stepu.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
debata chyba
Viac na túto tému: #Okolo Baskicka #Pierre Latour