Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Konečne dostávam, čo si zaslúžim, vraví Sagan

Na začiatku kariéry makal za drobné. Peter Sagan teraz konečne dostáva finančné ohodnotenie, aké si zaslúži.

27.03.2022 16:33
671820431 sagan Foto:
Peter Sagan pred štartom klasiky Miláno - Sanremo.
debata (11)

Tento týždeň sme vás informovali o rebríčku najlepšie platených cyklistov v sezóne 2022, ktorý zostavil taliansky portál Calcio e Finanza.

Žiadne prekvapenie, na čele tróni Slovinec Tadej Pogačar.

Najlepší cyklista sveta si ročne polepší o 6 miliónov dolárov. Ďalšie mená potvrdzujú zaujímavý fakt, že pri platoch nerozhoduje ani tak aktuálna výkonnosť, ako prestíž a značka mena v pelotóne.

3. Sagan Čítajte viac Menej peňazí v druhej lige? V prípade Sagana to neplatí

Za Pogačarom nasledujú Sagan s Chrisom Froomom, ktorý sa už dva roky snaží o návrat do formy po hrozivom páde. Obaja podľa Talianov zarábajú 5,5 milióna za sezónu. Hviezdy ako Wout van Aert, Julian Alaphilippe či Primož Roglič berú polovicu.

Keď sa Sagana na túto tému pýtali novinári z denníka Het Laatste Nieuws, s úsmevom vtipkoval, že zarába oveľa viac, ako je medializovaná suma.

Pripomenul, že počas kariéry odmietol lukratívne platy výmenou za to, že si do tímu môže priviesť brata Juraja a manažéra Gabriele Uboldiho. Teraz je konečne platený ako jedna z najväčších hviezd cyklistiky.

girmay cyklo Čítajte viac Saganovi nadelil desať minút: Kocky som predtým videl len v TV

"Je to príjemný pocit. Keď som začínal, mal som minimálny plat. Záležalo mi na to, aby bol Juraj stále so mnou. Peniaze ma nezaujímali.

Vyhral som toho veľa, získal status a je jasné, že za minimálnu mzdu už jazdiť nebudem. Ide o balans – dostávam to, čo znamenám pre cyklistiku," povedal 32-ročný Slovák, ktorý prestúpil z Bora-Hansgrohe do TotalEnergies.

Žilinský rýchlik je trojnásobný svetový šampión, má sedem zelených dresov z Tour de France, ovládol dva monumenty a celkovo vybojoval 119 triumfov. Napriek tomu mu ambície na ďalšie výhry nechýbajú.

„Túžim po výhre na Miláno – San Remo. Tento rok to opäť nevyšlo, ale neprestanem sa pokúšať. Na Tour de France mám rekord, ale chcem ho posunúť vyššie. Ak pôjdem na Tour, čo je našim plánom, zabojujem o ďalší zelený dres,“ dodal Sagan.

Najlepšie platení cyklisti v sezóne 2022 Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
15. Thibaut Pinot (Francúzsko/Groupama-FDJ) - 2...
11 debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Peter Sagan #Gent - Wevelgem