Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Briti siahli na majetok ďalšiemu Rusovi. Milióny od neho mal aj Sagan

Na sankčný zoznam Veľkej Británie bol zaradený aj zakladateľ Tinkoff Bank a bývalý majiteľ cyklistického tímu Oleg Tiňkov.

25.03.2022 11:00
Olelg Tiňkov s Petrom Saganom. Foto: ,
Oleg Tiňkov s Petrom Saganom počas Tour de France 2015.
debata (40)

Tiňkov bol v nedávnej minulosti veľmi úzko prepojený s najlepším slovenským cyklistom Petrom Saganom. V roku 2015 si ho vybral za lídra svojho tímu vo World Tour.

Podľa medializovaných informácii pred rokmi podpísal Sagan so stajňou Tinkoff zmluvu na tri sezóny, vďaka ktorej ročne zarobil štyri milióny eur. Napokon pre Tiňkova jazdil v rokoch 2015 a 2016 a v oboch získal zelený dres na Tour de France.

Briti odhadli majetok Tiňkova na 4 miliardy eur a na sankčný zoznam sa dostal kvôli Tinkoff Bank, ktorá mala ťažiť aj zo spolupráce s politickými špičkami v Rusku.

3. Sagan Čítajte viac Menej peňazí v druhej lige? V prípade Sagana to neplatí

TCS Group Holding, materská spoločnosť Tinkoff Bank uviedla, že Tiňkov už nezastáva v skupine žiadnu rozhodovaciu pozíciu. „Sankcie sa dotýkajú pána Tiňkova v jeho osobnom postavení,“ uvádza sa vo vyhlásení.

Podľa spoločnosti už dlhší čas nie je väčšinovým akcionárom a nemá ani kontrolný balík akcii skupiny TCS a ani žiadnej z jej prevádzkových spoločností.

Sankcie pre Tiňkova znamenajú, že má zmrazené aktíva vo Veľkej Británii, je mu zakázané v krajine podnikať a cestovať z a do nej.

Peter Sagan Čítajte viac Sagan ide na drsné kocky, kde žal slávu. Kto mu bude teraz pomáhať?

„Títo oligarchovia a podniky sú spolupáchateľmi vraždenia nevinných civilistov a je správne, že za to platia,“ uviedla v stanovisku britská vláda.

Podľa nej predstavuje čisté imanie oligarchov a ich rodinných príslušníkov, ktorí sa ocitli na sankčnom zozname, vyše 180 miliárd eur.

Najznámejším oligarchom zo športové biznisu na zozname je majiteľ FC Chelsea Roman Abramovič, ktorý sa v týchto dňoch snaží predať klub, ktorého vlastníkom je 19 rokov.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

40 debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Peter Sagan #Oleg Tinkov #vojna na Ukrajine