Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Takmer som prišiel o život, desí Bernala. V Kolumbii sa doráňal i jeho kolega

Kolumbijský cyklista Egan Bernal je po prvej operácii v poriadku a v dobrej nálade.

28.01.2022 19:48
Egan Bernal Foto: ,
Nemocnica v Bogote, kam po nehode odviezli Egana Bernala.
debata

Jeho stav je natoľko uspokojivý, že už v sobotu podstúpi ďalšie dve menšie operácie.

Dvadsaťpäťročný víťaz Tour de France 2019 v pondelok vo vlasti narazil do zaparkovaného autobusu verejnej dopravy a musel absolvovať operáciu chrbtice, kolena a nohy.

Taliansko SR šport cyklistika Giro 14. etapa Sagan Bernal Čítajte viac Oslávenec Sagan podporil dolámaného Bernala. Jeho slová hovoria za všetko

Po zákroku ho previezli na jednotku intenzívnej starostlivosti, mal vynikajúcu odozvu na liečbu a bol pri vedomí, s pohyblivosťou všetkých končatín.

Jazdca stajne Ineos Grenadiers už v nemocnici navštívila aj rodina.

"Na 95 percent mi hrozilo, že zostanem ochrnutý, takmer som prišiel o život, keď som robil to, čo mám najradšej.

Ďakujem Bohu, všetkým špecialistom, ktorí dokázali nemožné, rodine a ďalším. Čakám na ďalšie operácie, ale verím, že všetko dobre dopadne," napísal v piatok Kolumbijčan na twitteri.

"Egan Bernal pokračuje v rekonvalescencii podľa plánu a teší nás, že sa mu stav zlepšuje. Nepreukazuje žiadne známky infekcie a je v dobrej nálade.

V sobotu sú v pláne dve ďalšie menšie sekundárne operácie, ktoré nie sú život ohrozujúce," citovala agentúra DPA z komuniké kliniky v Bogote.

Nehodu mal ďalší jazdec Ineosu Rivera

Iba tri dni po vážnej nehode Bernala utrpel v rovnakom regióne Kolumbie zranenia po páde pri tréningu aj Brandon Rivera, jeho krajan a kolega z tímu Ineos Grenadiers.

Podľa portálu CyclingNews má Rivera po štvrtkovom incidente zlomený a vykĺbený lakeť a vykĺbené rameno. Previezli ho do rovnakej nemocnice, v akej sa po operácii chrbtice zotavuje Bernal.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
debata chyba
Viac na túto tému: #Egan Bernal #Ineos Grenadiers