Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Máme najlepší vláčik, hlási z kempu Bora. Denkove slová o Saganovi sú jednoznačné

Tím Bora-Hansgrohe avizuje po odchode Petra Sagana novú kapitolu. Podpísal zmluvy s 11 cyklistami vrátane šprintéra Sama Bennetta, premožiteľa Slováka v boji o zelený dres na Tour de France 2020.

28.01.2022 11:28
Ben Zwiehoff, Luis Joe Lührs Foto:
Ben Zwiehoff a Luis Joe Lührs z tímu Bora-Hansgrohe pred pretekmi na Malorke.
debata (5)

Pre Íra pôjde o druhý angažmán v nemeckom celku, ktorý mu pripravil špurtérsky vláčik na hromadné dojazdy. Na ceste za triumfami by mu mali pomôcť najmä Ryan Mullen či Danny van Poppel.

„So Samom Bennettom a celou štruktúrou tímu si myslíme, že máme najsilnejší šprintérsky vláčik na svete,“ povedal pred niekoľkými dňami pre Cyclingnews nový hlavný športový riaditeľ tímu Rolf Aldag počas videohovoru z kempu v Španielsku.

„Pozrite sa na našich chlapcov a ich fyzické predispozície. Ryana Mullena len tak nedostanete z línie, je superveľký. Sme si istí, že sa dokážeme držať každého iného tímu,“ dodal.

Francúzsko Cyklistika Paríž-Nice 1.etapa Bennett Čítajte viac Sagan sa ho nedočkal. Bora kúpila Bennettovi špurtérsky vláčik

Uvedený zdroj citoval aj šéfa tímu Ralpha Denka. Vrátil sa aj k odchodu už bývalej hviezdy tímu Sagana.

„Petrovi sme vďační za všetko, čo urobil za posledných päť rokov. Spoločne sme sa posunuli na najvyššiu úroveň. Ale táto kapitola sa skončila a pozeráme sa dopredu. Máme nových partnerov, vzhľad aj pocity. A taktiež nových jazdcov,“ zdôraznil Denk.

Nové dresy Bory si už obliekli aj posily Alexander Vlasov, Jai Hindley, Sergio Higuita či talentovaný mladík z Belgicka Cian Uijtdebroeks.

Vedenie Bory prezradilo, že v budúcej sezóne sa zameria na Giro d'Italia s Hindleym, Wilcom Keldermanom a Emanuelom Buchmannom.

Vlasov, štvrtý jazdec vlaňajšieho Gira, si otestuje svoje limity na Tour de France, kde sa očakáva aj Bennettov útok v špurtoch.

Sagan Čítajte aj Starý Škót volal na Gran Canarii o pomoc. V tej chvíli šiel okolo Sagan

Na najslávnejšie etapové preteky plánuje poslať stajňa i Maximiliana Schachmanna a Patricka Konrada. Čo sa týka klasík, nádeje vkladá do Nilsa Politta, Matta Wallsa či Marca Hallera.

Bora tiež dúfa, že v nasledujúcich rokoch napodobní v útoku na celkovú klasifikáciu najprestížnejších etapových podujatí tímy s veľkým rozpočtom, ako sú Ineos Granediers, Jumbo-Visma či UAE Team Emirates.

"Nikdy som pre ne nepracoval, ale keď sa na to pozriete zvonku, dokážu to predať skutočne dobre.

Cyklistika môže byť ako dlhoročné manželstvo, veci môžu zovšednieť bez náznaku akejkoľvek sviežosti.

S novými ľuďmi, personálom a technickými partnermi si sme podľa mňa vytvorili dobrú kombináciu. Nikto z nás nie je psychicky unavený zo snahy vyhrať Tour," zamyslel sa Aldag.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa BORA - hansgrohe (@borahansgrohe)

Spomínané stajne podľa neho dosiahli všetko a momentálne možno nemajú záujem o ďalší väčší rast. Môže to byť výhoda?

„Psychológia je na našej strane. Sme si však plne vedomí toho, že musíme vytiahnuť niečo výnimočné, aby sme ich zdolali,“ uzavrel bývalý nemecký cyklistický šampión.

Po vlaňajšej sezóne opustil Boru okrem Petra Sagana aj jeho brat Juraj, ich krajan Erik Baška a športový riaditeľ Ján Valach. Okrem Bašku všetci pokračujú vo francúzskom TotalEnergies.

Na iných postoch zostali zo Slovákov v Bore fyzioterapeut a výživový špecialista Peter Kalány a mechanik Ján Bachleda.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Bora-Hansgrohe