Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Starý Škót volal na Gran Canarii o pomoc. V tej chvíli šiel okolo Sagan

Meno Peter Sagan sa nedávno objavilo v správach po jeho nepríjemnom incidente s políciou v Monaku. Teraz sa však dostal do úplne iného mediálneho svetla. Počas tréningu zastavil a pomohol neznámemu cyklistovi.

27.01.2022 11:50
Sagan Foto:
Peter Sagan a škótsky dôchodca na Gran Canarii.
debata (11)

Sagan bol na tréningu so skupinkou ďalších profesionálnych jazdcov, keď ich mávaním zastavil Willie Mccoll, rekreačný cyklista zo Škótska, ktorý pri jazde na Gran Canarii dostal viacero defektov, opísal príbeh portál stickybottle.com.

McColl neskôr pre médiá uviedol, že sa domnieval, že Sagan a jeho kolegovia sú iba „skupinkou detí“ preháňajúcim sa v dresoch World Tour. Aj keď McColl jazdcov spočiatku nespoznal, čoskoro si uvedomil, že defekt mu opravuje sám Peter Sagan – trojnásobný majster sveta.

SR Cyklistika Okolo Slovenska 65. ročník prológ Košice KEX Čítajte viac Opitý Sagan zranil policajta. Bál sa, že ho budú chcieť očkovať

McColl je aktuálne na Gran Canarii na výlete, počas krátkej chvíle však dostal už tretí defekt a v batohu mal po ruke iba dve náhradné duše. „Po treťom defekte som bol závislý už iba od dobrej vôle okoloidúcich cyklistov,“ priznal.

„Naznačil som partii ‚mladých detí‘, že potrebujem pomoc. Bez váhania prišl, darovali mi dušu a opravili bicykel,“ dodal s tým, že aj keď jazdci boli oblečení v profesionálnych súpravách, neuvedomil si, že sú to profi pretekári.

„Spýtal som sa teda chlapíka z Alpecinu (Michaela Gogla), či patrí k tímu. ‚Áno, pozrite sa, je tam aj Peter Sagan‘, odpovedal mi,“ opísal situáciu škótsky dôchodca.

„Takže som tam bol ja, 63-ročný Škót, s profíkmi z troch rôznych tímov a možno aj najslávnejší chlapík v cyklistike. Som im neskutočne vďačný.“

Napokon sa ukázalo, že Sagan tam trénoval s Michaelom Goglom a ďalšími dvomi jazdcami; jedným z jeho vlastného tímu TotalEnergies a druhý bol oblečený v súprave Bora-Hansgrohe.

Peter Sagan Čítajte viac Nový šéf je zo Sagana unesený. Petrova charizma je nákazlivá

Najlepší slovenský cyklista všetkých čias sa pripravuje na novú sezónu, svoju premiérovú v drese francúzskeho tímu TotalEnergies. Nie všetko však ide podľa jeho plánu – na začiatku roka sa už druhýkrát nakazil covidom-19.

Sedemnásobný držiteľ zeleného dresu z Tour de France začne sezónu na Tour du Haut Var (18. – 20. februára). Následne pôjde na Paríž – Nice a potom tradičný program s monumentmi Miláno – San Remo, Okolo Flámska a Paríž – Roubaix.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #TotalEnergies