Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Oslávenec Sagan podporil dolámaného Bernala. Jeho slová hovoria za všetko

Bizarná zrážka, ktorá má vážne následky. Jeden z najlepších cyklistov sveta Egan Bernal utrpel po náraze do autobusu viacero zranení.

26.01.2022 11:01
Taliansko SR šport cyklistika Giro 14. etapa... Foto: ,
Peter Sagan a Egan Bernal na Gire d´Italia 2021.
debata (2)

Kolumbijčana po pondelkovom incidente previezli do nemocnice, kde mu lekári diagnostikovali poškodenú chrbticu, dvojnásobnú zlomeninu stehennej kosti, fraktúru jabĺčka, poškodené pľúca a zlomené rebrá.

Bernal, šampión Tour de France 2019 a víťaz Giro d'Italia 2021, sa podrobil dvom operáciám a zostáva na jednotke intenzívnej starostlivosti v nemocnici v meste Chia.

Peter Sagan Čítajte viac Nový šéf je zo Sagana unesený. Petrova charizma je nákazlivá

Kolumbijské médiá informovali, že Bernal počas tréningu stratil pozornosť a zozadu narazil do autobusu mestskej hromadnej dopravy, ktorý na zastávke vykladal cestujúcich. Podľa jeho tímu Ineos Grenadiers čaká na elitného jazdca dlhá pauza.

Podporu zranenému kolegovi vyjadrili aj viacerí cyklisti. Pripojil sa aj Peter Sagan, ktorý dnes oslavuje 32. narodeniny.

„Eganovi posielam úprimné želanie skorého uzdravenia. Egan, budem sa tešiť na moment, keď sa vrátiš ešte silnejší a stretneme sa spolu na pretekoch,“ odkázal Slovák kolegovi cez sociálnu sieť.

Sagan by mal debutovať v drese svojho nového zamestnávateľa TotalEnergies na trojetapovom podujatí Tour des Alpes Maritimes et du Var, ktoré sa uskutoční od 18. do 20. februára na juhovýchode Francúzska.

Nový bicykel Petra Sagana Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Nový bicykel Petra Sagana.
2 debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Peter Sagan #kolízia #Egan Bernal