Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan chystá krok, aký neurobil roky. Bude pri tom i jeho veľký rival

Dva týždne po oznámení pozitívneho testu na koronavírus by mal byť trojnásobný majster sveta Peter Sagan aj jeho starší brat Juraj v poriadku.

20.01.2022 20:14
Peter Sagan Foto:
Peter Sagan.
debata

Absolvovali prvý tréningový deň s novými kolegami vo francúzskom tíme TotalEnergies. Počas kempu v Calpe na východe Španielska pri pobreží Stredozemného mora absolvovali šesťhodinovú jazdu.

Saganovci mali druhýkrát v rozpätí 11 mesiacov pozitívne testy na koronavírus. Tentoraz už nepotrebovali 10-dňovú povinnú karanténu, ale iba päťdňovú s negatívnym testom na konci.

Sagan cyklistika Čítajte viac Môže za to rodinná lyžovačka? Manažér tuší, kde Sagan chytil covid

Takto to vyplýva zo súčasných nariadení francúzskych zdravotníkov, ktoré sa vzťahujú aj na Monte Carlo, kde Saganovci žijú.

Nový dres Petra Sagana v tíme TotalEnergies je doplnený o modré a červené pásiky, ktoré má právo nosiť úradujúci majster Slovenska a tiež dúhové pruhy na golieri, ktoré mu zasa prislúchajú ako niekdajšiemu viacnásobnému majstrovi sveta.

„Vysadol som na bicykel po prvý raz v tomto roku so skupinou nových aj starých priateľov,“ referoval Peter Sagan prostredníctvom twitteru.

Držiteľ 119 víťazstiev v profipelotóne na ceste mal pôvodne vstúpiť do sezóny na pretekoch Vuelta a San Juan v Argentíne, ale tie sa na prelome januára a februára neuskutočnia ako prevencia proti šíreniu koronavírusu v tomto juhoamerickom regióne.

Podľa viacerých zdrojov Saganovi padlo aj vysokohorské sústredenie v Kolumbii, ale vo februári by mal ísť na Kanárske ostrovy a neskôr absolvuje vo Francúzsku trojdňové etapové preteky Tour des Alpes Maritimes et du Var (18.- 20. 2.).

Nový bicykel Petra Sagana Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Nový bicykel Petra Sagana.

Sagan podľa belgických médií dúfa, že bude vo forme na „otvárací víkend“ tamojšieho kalendára zahŕňajúci Omloop Het Nieuwsblad (26. februára) a Kuurne-Brusel-Kuurne (o deň neskôr). Na týchto podujatiach by sa predstavil po piatich rokoch.

Denník Het Nieuwsblad informoval, že Sagan si ich zapíše do kalendára, no definitívne rozhodnutie o štarte urobí budúci mesiac.

Šéf tímu TotalEnergies Jean-René Bernaudeau verí, že jeho zostava môže vyzvať mená ako Mathieu van der Poel, Wout van Aert či jazdcov Quick-Stepu na Okolo Flámska a Paríž – Roubaix.

„Čo sa týka flámskych klasík, sme medzi troma či štyrmi najlepšími tímami na sveta,“ vyhlsil Bernaudeau v tímovom videu, jeho slová priniesol aj portál VeloNews.

Peter Sagan Čítajte viac Peter, mám prianie. Čo žiadal od Sagana v kaštieli nový šéf?

"S (Edvaldom) Boassonom Hagenom, (Niki) Terpstrom, (Danielom) Ossom, (Maciejom) Bodnarom a lídrami ako Anthony Turgis a Peter Sagan nemôžeme odštartovať bez víťazných ambícií.

Napríklad na Paríž – Roubaix budeme pretekať tak, aby sme tam vyhrali. Nemusí sa to nevyhnutne podariť, ale budeme aktívni," doplnil Bernaudeau.

Web Cyclingnews.com podotkol, že cieľom Sagana pre prvú časť sezóny zostávajú jarné klasiky na čele s pretekmi Miláno – San Remo, kde vlani skončil štvrtý.

"Ešte sa nevie, či bude súčasťou Giro d'Italia, kde pred rokom vybojoval víťazstvo v etape aj dres pre víťaza bodovacej súťaže.

Jeho prvodivízny francúzsky zamestnávateľ najprv potrebuje dostať pozvánku na tieto preteky Grand Tour," informovala stránka.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Juraj Sagan #TotalEnergies