Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Za pád hviezdy vraj môže očkovanie: No nemyslite si, že som nejaký Djokovič!

V septembri sme priniesli vyjadrenie Grega van Avermaeta, skúseného belgického cyklistu, ktorý zo svojho trápenia v minulom ročníku vinil vakcínu proti koronavírusu.

20.01.2022 07:40
Greg van Avermaet, Peter Sagan Foto:
Greg van Avermaet (so zlatou prilbou) za Petrom Saganom na MS 2019 v Yorkshire.
debata (38)

„Viem, že niečo nie je dobre, domnievam sa, že tu neprebehol dostatočný výskum ohľadne vplyvu vakcín na telá profesionálnych športovcov,“ uviedol vtedy skúsený 36-ročný pretekár. Dostal dve dávky od firmy Pfizer.

Minulý týždeň počas mediálneho dňa jeho tímu AG2R – Citroën Van Avermaet priznal, že na tretiu ešte nešiel a plánuje to urobiť až po jarných klasikách.

Greg van Avermaet Čítajte viac Saganov životný súper sa veľmi trápi a má jediné vysvetlenie: Vakcína!

„Po očkovaní už nejazdím na takej úrovni ako predtým. Musíte to (očkovanie) správne načasovať, u mňa to bolo tesne pred Dauphiné, po náročnom tréningu a tesne pred ťažkými pretekmi. Nebol to dobrý nápad,“ vrátil sa k prelomu mája a júna minulého roka.

Dodal, že zatiaľ čo inokedy figuruje v top desiatke či nechýba vo finále, teraz prežíval na Tour de France ťažké chvíle aj v grupette.

„Chcel som sa zastaviť, ale tím chcel, aby som pokračoval vrátane nášho jazdca na celkovú klasifikáciu Bena O’Connora. Išiel som ďalej, no so svojím telom musíte žiť aj potom,“ pokračoval rodák z Lokerenu.

„Moje krvné hodnoty neboli na takej úrovni, ako ukázali jesenné testy. Moje telo proti niečomu bojovalo. Takže s treťou dávkou sa neponáhľam. Dám sa ňou zaočkovať po jarných klasikách, myslím si, že je to najlepšia možnosť,“ prezradil.

Najmä posledným vyjadrením vzbudil istú kontroverziu. Španielsky portál El Espaňol nazval Van Avermaeta ",,Novakom Djokovičom v cyklistike.

Petr Svoboda Čítajte viac Majster Európy: Očkovať športovcov? Ako nosiť bezpečnostné pásy pri chôdzi

Ako je známe, svetová tenisová jednotka zo Srbska nemôže obhajovať titul na Australian Open, pretože sa nechce dať zaočkovať a tamojší minister pre imigráciu jej odobral víza.

"Na rozdiel od Djokoviča dostal prvé dve dávky vakcíny. Teraz však Van Avermaet zmenil názor a zatiaľ nechce posilňovaciu vakcínu.

Olympijský víťaz z Ria de Janeiro nechce, aby potenciálne vedľajšie účinky ovplyvnili jeho výkon," píše spomínaná stránka.

Peter Sagan Čítajte viac Nové detaily z monackej noci. Sagan sa kajal a zverejnil postoj k očkovaniu

Van Avermaet upozornil, že v novembri prekonal koronavírus.

„Keby som neochorel, tretiu dávku by som si dal už dávno. Som za očkovanie. Nechcem, aby si niekto myslel, že som nejaký Novak Djokovič,“ vysvetlil.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

38 debata chyba
Viac na túto tému: #očkovanie #greg van avermaet #koronavírus