Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Peter, mám prianie. Čo žiadal od Sagana v kaštieli nový šéf?

Peter Sagan je po pozitívnom teste na koronavírus spred niekoľkých dní v karanténe v Monaku, no už budúci týždeň by mohol opäť začať trénovať.

09.01.2022 10:59
debata (1)

Informoval o tom denník Het Nieuwsblad, pre ktorý naznačil plány v úvode sezóny mediálny manažér slovenskej cyklistickej hviezdy Gabriel Uboldi.

„Peter je v novom tíme TotalEnergies veľmi motivovaný a plne sa sústreďuje na klasiky. Či bude predtým jazdiť na Omloop Het Nieuwsblad, Paríž – Nice či Tirreno – Adriatico, sa ešte nerozhodlo,“ uviedol muž označovaný za pravú ruku žilinského rodáka.

Portál 3bikes.fr priniesol zaujímavý pohľad do zákulisia nového zamestnávateľa trojnásobného majstra sveta.

380076779 Čítajte viac Sagan prichádza s bicyklami, oblečením... A dostane nás tam, kde to býval problém

Pripomína, že jeho prestup znamenal aj zmenu dodávateľa bicyklov a oblečenia. Po novom už jazdcov TotalEnergies uvidíme pretekať na značke Specialized a v dresoch Sportful.

Koncom októbra minulého roka sa Peter Sagan zoznámil s novými členmi tímu v obci Essarts v departmente Vendée na západe Francúzska. V priestoroch kaštielika Saint-Michel má základňu tím založený a riadený od roku 2000 Jeanom-Reném Bernaudeauom.

Od svojho vzniku mal rôzne názvy: Bonjour-Toupargel, Bonjour, Brioches La Boulangère, Bouygues Telecom, BBox Bouygues Telecom, Europcar, Direct Énergie, Total Direct Energie a napokon súčasný TotalEnergies.

Spomínané miesto rozhodne nepôsobí ako klasické pretekárske oddelenie profesionálnych tímov. Okolo šesťdesiatke zamestnancov poskytujú komfort jedinečné priestory, v ktorej je možné nájsť aj izby či kuchyňu pre cyklistov. Vďaka tomu sa tu cítia ako rodina.

Kaštieľ vlastní šéf stajne Jean-René Bernaudeau a spravuje ho jeho brat Hervé. Pri prvej návšteve Petra Sagana s tímovými kolegami, športovým riaditeľom, mechanikom či manažérom, ktorí s 31-ročným Slovákom prišli z tímu Bora-Hansgrohe, bol pre TotalEnergies veľkou udalosťou.

Nový bicykel Petra Sagana Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Nový bicykel Petra Sagana.

"Takmer kultúrny šok. No zdá sa, že obe strany prejavujú voči sebe sympatie. Keď Peter Sagan a jeho partia vystúpia z minidodávky, ktorá ich vyzdvihla na letisku v Nantes po prílete z Nice, čaká ju srdečné privítanie.

Sagan sa usmieva, aj keď pôsobí trochu vystrašene. Daniel Oss a Maciej Bodnar pôsobia sebavedomejšie," opisovala stránka prvé momenty.

Mimochodom, prestup Juraja Sagana z Bory sa v tom čase finalizoval, takže na tomto stretnutí chýbal.

Peter Sagan Čítajte viac Nový dres, noví kolegovia. Sagan sa predstavil v plnej zbroji

Po tom, ako Bernaudeau previedol skupinku kaštieľom a predstavil tímové priestory, prehovoril najmä k novej hviezde.

„Peter, chcem, aby si sa tu cítil dobre a ako doma. Aby si sa bavil na bicykli. Nezáleží na tom, koľkokrát vyhráš, prajem si, aby bol za každým triumfom príbeh,“ vyjadril želanie.

S nadšením v hlase dodal, že verí v to, že noví jazdci zažiaria v klasikách.

Peter Sagan Čítajte viac Obavy sa naplnili. Sagan novú kapitolu v Argentíne nezačne

„Snívam o tom, že konvoj Sagan, Oss, Bodnar, Turgis a Boasson Hagen ovládne preteky,“ vyhlásil Bernaudeau.

Predtým, ako si jazdci vychutnali grilovaný stejk, Sagan vraj prezradil Bodnarovi, že je ohromený štruktúrou, ktorú tím zaviedol. Prezentácia naňho urobila dojem.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan