Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šampióna máta kiks z monumentu: Mohol za to dúhový dres

Ak sa mu v budúcom ročníku podarí získať titul majstra sveta, vyrovná kúsok Petra Sagana, ktorému sa ako doteraz jedinému cyklistovi podarilo vybojovať dúhový dres trikrát za sebou (2015 – 2017).

28.12.2021 13:27
Primož Roglič, Julian Alaphilippe Foto: ,
Primož Roglič zdolal na páske radujúceho sa Juliana Alaphilippa, Francúza neskôr potrestali.
debata

Julian Alaphilippe nedávno priznal, že jazdiť v takomto cennom tričku nie je jednoduché. Francúz v novembri uviedol na svet biografickú knihu s názvom Julian.

Opísal v nej vzostupy a pády, vrátil sa najmä k svojmu prvému titulu majstra sveta. S týmto cenným skalpom spojil zaujímavú myšlienku.

Svrček SZC Čítajte viac Sústredenie s Alaphilippom. Talent roka môže čoskoro dokázať to, čo Sagan

„Dúhový dres núti robiť chyby,“ citoval Het Nieuwsblad jazdca belgického QuickStepu. „Musel som sa s ním naučiť jazdiť, nosiť ho,“ dodal.

Za svoj najväčší lapsus bez váhania označil záver najstaršej monumentálnej klasiky Liége-Bastogne-Liége v októbri minulého roka.

Čerstvý majster sveta si bol taký istý víťazstvom, že ešte počas špurtu pustil riadidlá a radostne zdvihol ruky do vzduchu. Cieľová fotografia však ukázala, že na páske ho predstihol Primož Roglič.

Francúz by však o triumf aj tak prišiel, pretože v úvode špurtu predviedol nedovolený manéver, keď zablokoval Marca Hirschiho. Po verdikte rozhodcov napokon obsadil piate miesto.

"Až príliš som chcel, aby ten dres zažiaril a preto som urobil chybu. S takýmto dresom nechcete nikoho sklamať – fanúšikov, tím a ani seba.

Dúfam, že budúci rok sa zaobíde bez takýchto situácií. Jednoducho si odkrútim preteky a vyhrám," želá si sebavedomo 29-ročný Alaphilippe.

Alaphilippe a Marion Rousseová Čítajte viac Tour má novú šéfku. Rada vyzlieka Alaphilippov dúhový dres

Ďalšími dôvodmi na vydanie knihy bola jeho túžba podeliť sa o emotívnu časť seba, ukázať, akým človekom je, keď zosadne z bicykla. Zdôveril sa napríklad s tým, ako sa vyrovnával so smrťou svojho otca, no aj so šťastnými chvíľami pri narodení syna.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Julian Alaphilippe