Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan prichádza s bicyklami, oblečením... A dostane nás tam, kde to býval problém

Petra Sagana čakajú po prestupe do tímu TotalEnergies nové výzvy i kolegovia. Po boku slovenskej hviezdy uvidíme aj známe postavy pelotónu. Jednou z nich je Pierre Latour.

22.12.2021 22:58
380076779 Foto:
Zľava Pierre Latour, Peter Sagan a Julian Alaphilippe na Tour de France 2018. Prví dvaja spomenutí pretekári budú v ďalšej sezóne tímovými kolegami.
debata (1)

Fanúšikom je 28-ročný Francúz určite známy, často zvykne zažiariť v únikoch etáp Tour de France.

Dvojnásobný národný šampión v časovke má za sebou premiérovú sezónu v TotalEnergies, kam prestúpil z tímu AG2R La Mondiale.

Toto je nová partia, ktorá bude pomáhať Saganovi Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
34-ročný Nór Edvald Boasson-Hagen by mohol byť...

„Vystúpil som som zo svojej komfortnej zóny. Filozofia je tu iná ako v AG2R. Mám väčšiu voľnosť a to mi vyhovuje,“ uviedol víťaz bieleho dresu pre pre najlepšieho jazdca do 25 rokov na Tour 2018 v rozhovore pre portál limpartial.fr.

Čo sa týka účasti na budúcoročnej edícii najslávnejšieho etapového podujatia, TotalEnergies bude ako druholigový tím (UCI ProTour) bez licencie WorldTour potrebovať pozvánku v podobe voľnej karty. To isté platí aj pre štart na iných veľkých podujatiach.

Peter Sagan Čítajte viac Prvé kilometre s novým tímom. Fanúšikovia Sagana zostali sklamaní

Latour podotkol, že Saganov príchod má aj z tohto pohľadu pre TotalEnergies „mimoriadnou pridanú hodnotu“.

„Je to jasné – pozvú nás na preteky, kde sme mali problém dostať sa. Príde s bicyklami (do tímu prinesie značku Specialized, pozn.), oblečením (Sportful)… Tím urobí krok vpred. A to je ďalšou motiváciou,“ vymenúva Latour.

Peter Sagan Čítajte viac Ďalších 10 rokov so Saganom. Nevídaný kontrakt oznámili svojsky

V angažovaní Sagana vidí veľký prínos. „Je obohacujúce byť vedľa takého jazdca. Od športovca na takejto úrovni sa vždy musíte učiť,“ vyzdvihol trojnásobného majstra sveta.

Mimochodom, slovenský pretekár v rozlúčkovom roku s Borou dosiahol päť triumfov profipelotóne, zatiaľ čo TotalEnergies šesť, no ani jedno v elitnej sérii WorldTour.

Premiéru vo francúzskom celku si odkrúti na pretekoch Vuelta a San Juan v Argentíne (d 30. januára do 6. februára).

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Pierre Latour #TotalEnergies