Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nie je to degradácia! Vraj stačí jediné, aby bol Saganov prestup úspechom

Špecializovaný portál Cyclingnews si posvietil na najzaujímavejšie prestupy v profesionálnom pelotóne v roku 2022.

09.12.2021 14:49
Peter Sagan Foto:
Peter Sagan.
debata

Medzi vybranou osmičkou zvučných mien vyniká Peter Sagan. Prehľad začala stránka komentárom k zmene dresu slovenskej hviezdy.

"Sagan zostupuje z WorldTour na úroveň ProTeam, ale nenazývajte to degradáciou.

V januári bude mať 32 rokov a možno sa ukazuje, že najlepšie výkony má už za sebou, no prestup do TotalEnergies znamená nový začiatok pre neho aj pre francúzsky tím," píšu autori.

Zdôrazňujú, že tím sa zameriava na zisk miestenky v kategórii WorldTour v roku 2023.

Peter Sagan Čítajte viac Šéfovia TotalEnergies povedali na plné ústa, čo chcú od Sagana

"Šéf tímu Jean-René Bernaudeau verí, že strata pre Boru-Hansgrohe je preňho ziskom. Nemecká stajňa sa v uplynulých rokoch výrazne zlepšila aj vďaka Saganovým úspechom, ale ich vzťah bol občas napätý.

Ralph Denk sa nakoniec rozhodol investovať do Sama Bennetta, Aleksandra Vlasova, Sergia Higuitu a Jaia Hindleyho, pričom si udržal Wilca Keldermana, Emanuela Buchmanna a Nilsa Politta," vymenúva Cyclingnews.

Podľa webu si Sagan rýchlo uvedomil, že už v Bore nie je vítaný a dohodol sa s Bernaudeauom, s ktorým sa navzájom potrebujú.

Najzaujímavejšie cyklistické prestupy Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Christophe Laporte (Fr.): Cofidis - Jumbo-Visma.

Sagan vraj potrebuje niekoho, kto ho dokáže zaplatiť a zaručiť signifikantnú pozíciu v tíme – zatiaľ čo francúzske zoskupenie potrebuje výnimočné meno, veľa bodov do rebríčka UCI a jazdca, ktorý je schopný vyhrať zopár významných pretekov.

„Nie je jasné, či si Sagan nájde čas na mentorovanie viacerých francúzskych jazdcov v TotalEnergies, ale výrazný mediálny záujem o jeho osobu vyvinie tlak na Pierra Latoura, Alexandra Genieza, Niccola Bonifazia či Edvalda Boassona Hagena, vďaka čomu by mohli prosperovať,“ zamýšľa sa portál.

„Bez ohľadu na Saganove výsledky v roku 2022, jeho prestup bude úspešný, ak si TotalEnergies zabezpečí miesto na WorldTour v roku 2023,“ uzatvára prognózu.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Bora-Hansgrohe #TotalEnergies