Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nový talent spod Tatier. Po Saganovi a Svrčekovi je medzi elitou ďalší Slovák

Po Petrovi a Jurajovi Saganovi a Martinovi Svrčekovi sa dvere elitného cyklistického pelotónu otvárajú ďalšiemu Slovákovi. Simon Nagy podpísal ročnú zmluvu s Israel Start-Up Nation.

25.11.2021 15:00
debata

Dvadsaťročný cyklista prestupuje z kontinentálneho tímu Cycling Academy Trenčín.

"Zmluva je platná na jeden rok s tým, že ak sa mi bude výsledkovo dariť, bude automaticky predĺžená,“ povedal pre cas.sk Nagy.

V júli tohto roka sa spoločne s otcom (bývalým reprezentantom Róbertom Nagom st.) rozhodli pre kariérny posun.

"S funkcionármi Israel Start-Up Nation sme sa osobne rozprávali počas pretekov Okolo Slovenska, lebo tu štartovali ich pretekári. Potvrdenie prestupu mi oznámili tento týždeň,“ dodal mladý talent.

Najväčšou hviezdou tímu je štvornásobný víťaz Tour de France Brit Chris Froome. Ak Nagy bude mať formu a kvalitné výsledky, môže si s ním zajazdiť preteky najvyššieho rangu. Momentálne bude členom mládežníckeho tímu.

„Teraz budem čakať na informácie, kedy a kde budeme mať prvé sústredenie. Už sa veľmi teším. Ak sa mi bude dariť vyhrávať, mám šancu dostať sa aj na preteky najvyššej kategórie vrátane Tour de France,“ doplnil Nagy.

Cavendish Čítajte viac Hororový pád a nosidlá. Dobitého Cavendisha odviezla záchranka

Ešte stále sa nespamätal z augustovej tragédie, kedy pri autonehode zahynul jeho 18-ročný brat Róbert.

„Čo sa týka vyšetrovania nehody, tak o ňom neviem nič. So smrťou brata sa však stále nedokážem vyrovnať,“ uzavrel ďalší slovenský cyklistický talent.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Simon Nagy