Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kto bude klasikárska jednotka? Pred Sagana sa tlačí domáca hviezda

Cyklistická stajňa TotalEnergies, nový zamestnávateľ Petra Sagana, tento týždeň skompletizovala zloženie tímu pre sezónu 2022.

25.11.2021 17:07
Anthony Turgis Foto:
Okrem Petra Sagana sa bude tím TotalEnergies spoliehať aj na Anthonyho Turgisa.
debata

V porovnaní so zoskupením Bora-Hansgrohe, kde trojnásobný majster sveta pôsobil uplynulých päť rokov, sa v ňom nachádza menej hviezdnych mien, ale kvalita mu nechýba.

TotalEnergies sa chcú presadiť najmä na jednorazových pretekoch a klasikách.

"Máme vyvážený tím, ktorý sa pokúsi uspieť na viacerých typoch pretekov. K Anthonymu Turgisovi pribudol Peter Sagan, naša klasikárska zostava vyzerá veľmi dobre.

Lídrov tímu podporia ostatní jazdci, verím, že spoločne dosiahneme čo najviac kvalitných výsledkov," reaguje jeden zo športových riaditeľov Benoit Genauzeau pre tímový web.

Toto je nová partia, ktorá bude pomáhať Saganovi Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
34-ročný Nór Edvald Boasson-Hagen by mohol byť...

Saganove plány sa nemenia. Na jar chce uspieť na klasikách a v lete zabojovať o zelený dres a etapové triumfy na Tour de France.

Vrcholom jesene bude nielen pre neho svetový šampionát v Austrálii (18. – 25. septembra).

V súboji o pozíciu klasikárskej jednotky ho čaká v novom tíme zaujímavá konfrontácia. Veľmi dobrú sezónu má totiž za sebou Anthony Turgis.

Peter Sagan Čítajte viac Nové detaily z monackej noci. Sagan sa kajal a zverejnil postoj k očkovaniu

Dvadsaťsedemročný Francúz najskôr dosiahol viaceré solídne výsledky na klasikách či monumentoch – 2. miesto na Kuurne-Brusel-Kuurne, 10. priečka na Miláno-San Remo, 9. miesto na Gent-Wevelgem či 8. priečka na Okolo Flámska.

Potom sa nestratil ani na Tour de France, kde bral tri umiestnenia v top desiatke. Na monumente Paríž-Roubaix skončil trinásty.

„Prioritou pre mňa zostávajú flámske klasiky. Ale chceme byť viditeľní aj na Tour de France, domáce preteky sú pre nás veľmi dôležité,“ vraví Turgis.

Nielen cyklistické kontroverzie Petra Sagana Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
2013 - Medzi profesionálmi bol len dva roky, čo...

Sagana a Turgisa môžu v klasikárskej zostave TotalEnergies doplniť veteráni Niki Terpstra s Edvaldom Boassonom Hagenom, domáci Pierre Latour, taliansky rýchlik Niccolo Bonifazio či Saganova „úderka“ Daniel Oss, Maciej Bodnar, Juraj Sagan.

„Prvý spoločný zimný kemp sa uskutoční v termíne 7.-17. decembra v Calpe na juhu Španielska. Po sviatkoch sa opäť stretneme na rovnakom mieste 11. januára,“ dodáva Genauzeau.

Sagan absolvuje prvé preteky v novom drese v Argentíne, kde sa predstaví na podujatí Vuelta a San Juan (30. január – 6. február).

debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Peter Sagan #Juraj Sagan #TotalEnergies