Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Opitý Sagan zranil policajta. Bál sa, že ho budú chcieť očkovať

Opitý. V obavách, že ho nasilu zaočkujú. Cyklistický šampión Peter Sagan dostal tvrdý trest za zranenie monackého policajta.

22.11.2021 10:08
SR Cyklistika Okolo Slovenska 65. ročník prológ... Foto: ,
Peter Sagan.
debata (142)

Slovenská hviezda podľa francúzskych médií, ktoré s touto správou vyšli až dnes, dostala pokutu 5-tisíc eur za incident, ktorý sa udial 25. apríla, tesne po polnoci. Vo vozidle, ktoré šoféroval jeho brat Juraj.

Obaja sa spolu vracali v noci domov do svojho monackého sídla v čase, keď vo Francúzsku platil kvôli pandémii koronavírusu zákaz vychádzania.

Nielen cyklistické kontroverzie Petra Sagana Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
2013 - Medzi profesionálmi bol len dva roky, čo...

Saganovcov zastavila tamojšia policajná hliadka a keď ich vyzvala, aby vystúpili z auta, napätie postupne začalo eskalovať.

Podľa portálu Nice-Matin sa trojnásobný majster sveta vzpieral až do takej miery, že pritom na pravej ruke zranil tamojšieho seržanta, ktorý bol ďalšie dva dni práceneschopný.

Jeho obhajca namietal, že Sagan bol hodinu a pol bez svojho právnika a skutkové okolnosti mu boli oznámené až dve a pol hodiny po zadržaní.

Odmietol tiež, žeby jeho klient bol agresívny, bol vraj len nahnevaný.

La Bombonera, Boca Juniors Čítajte viac Sagan ako Maradona. Pozrite sa, čo mu pripravili na legendárnej Bombonere

Sudca aj prokurátor všetky námietky obhajoby zamietli.

"V cele policajného zaistenia si už nepamätal, čo sa stalo, a ospravedlnil sa za to. Svoj hnev odôvodnil obavou, že bude nútený dať sa zaočkovať.

Napokon sa jasne ukázalo, že dôvodom všetkých problémov bola nadmerná konzumácia alkoholu, na ktorú nie je zvyknutý," uviedol sudca.

Sagan okrem 5-tisícovej pokuty za rebéliu musí zaplatiť ďalších 1500 eur poškodenému.

Pred sudcom deklaroval, že jeho ročný príjem je 450-tisíc eur ročne, je však verejným tajomstvom, že ešte donedávna bol najlepšie zarábajúcim cyklistom na svete a jeho príjem bol 5,5 milióna eur ročne.

Toto je nová partia, ktorá bude pomáhať Saganovi Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
34-ročný Nór Edvald Boasson-Hagen by mohol byť...

Najlepší slovenský cyklista všetkých čias aj jeden z najlepších športovcov vôbec prekonal koronavírus vo februári.

Mal stredný priebeh, ochorenie ho postihlo počas sústredenia na Malorke. V niektorých krajinách neodporúčajú očkovanie skôr ako šesť mesiacov po prekonaní choroby. Napríklad v Taliansku.

142 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan