Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan ako Maradona. Pozrite sa, čo mu pripravili na legendárnej Bombonere

Už niekoľko dní je známe, že najlepší slovenský cyklista Peter Sagan odštartuje svoje pôsobenie vo francúzskom tíme TotalEnergies na pretekoch Vuelta a San Juan.

21.11.2021 22:37
debata (10)

Aktuálne je isté aj to, že na prelome januára a februára 2022 sa v Južnej Amerike zíde veľmi kvalitná konkurencia až s deviatimi tímami elitnej kategórie WorldTour.

A to napriek tomu, že preteky patria do nižšej kategórie UCI 2.Pro.

"Preteky, ktoré sa tento rok pre pandémiu COVID-19 vôbec nekonali, majú za sebou veľkolepú prezentáciu s Petrom Saganom ako špeciálnym hosťom.

Potvrdila sa zostava jednotlivých tímov, ktorá je veľmi rozmanitá aj preto, že predtým plánované preteky Tour Down Under a Okolo Kolumbie zrušili. Preto sa viaceré družstvá rozhodli poslať svojich pretekárov do Južnej Ameriky," vysvetlil web cyclingnews.com.

Sagan sa stal jednou z tvárí podujatia, ktorého organizátori si preňho pripravili špecialitu.

"Včera som prežil fantastickú noc, na ktorú nikdy nezabudnem.

Nielenže som sa mohol zúčastniť na emotívnom zápase na legendárnej Bombonere, ale vďaka mojim priateľom zo San Juan sa mi naskytlo obrovské privilégium získať tímový dres s číslom 10 s mojím menom.

Som takmer pripravený zajazdiť si s vami všetkými na Boca Vuelta a San Juan," napísal Sagan v nedeľu na svojej facebookovej stránke.

Pridal aj fotografie z miesta v Buenos Aires, ktoré sa spája najmä s futbalovým velikánom Diegom Maradonom. Hrával za ňu na začiatku i konci kariéry práve s ikonickou desiatkou.

V menoslove tímov WorldTour na pretekoch Vuelta a San Juan nechýba jednotka ostatných sezón Deceuninck Quick-Step, po novom už Quick-Step AlphaVinil s Belgičanom Remcom Evenepoelom v zostave.

Nasledujú Trek-Segafredo, Bora-Hansgrohe, Cofidis, Lotto Soudal, Movistar a Israel Start-Up Nation.

Ide o tímy, ktoré v Argentíne štartovali aj v nedávnej minulosti. Zoznam účastníkov z WorldTour dopĺňajú Ineos Grenadiers a Astana Qazaqstan aj družstvá z kategórie prokontinenálnych tímov Eolo-Kometa, Drone Hopper-Androni Giocattoli, Bardiani-CSF a spomenutý TotalEnergies.

Toto je nová partia, ktorá bude pomáhať Saganovi Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
34-ročný Nór Edvald Boasson-Hagen by mohol byť...

Vo farbách Ineosu by sa mali predstaviť taliansky šprintér Elia Viviani či elitný ekvádorský vrchár a olympijský víťaz z Tokia Richard Carapaz. Israel Start-Up Nation by mal reprezentovať rovnako ako tento rok na pretekoch Okolo Slovenska štvornásobný víťaz Tour de France Christopher Froome.

"Peter Sagan absolvuje v Argentíne svoj debut v novom tíme, kým víťaz z roku 2020 Evenepoel sa vráti na miesto činu.

Súčasťou pretekov by mal byť aj majster sveta v časovke Filippo Ganna ako aj jeho nový spolujazdec v Ineos Grenadies Viviani," uviedol cyclingnews.com s odvolaním sa na médiá v Taliansku.

Peter Sagan Čítajte viac Sagan opäť nechýba medzi top šprintérmi roka. Čo bude po resete?

Ostro sledované preteky Vuelta a San Juan sa začnú 30. januára 2022 v San Juane a 6. februára vyvrcholia ôsmou etapou na rovnakom mieste.

Šiesta etapa bude mať vrchársky profil a po 176 km vyvrcholí tradičným stúpaním na Alto Colorado.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
10 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Vuelta a San Juan