Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan: Valverdeho obdivujem, ale ja toto určite robiť nebudem

Covid-19 mení. Všetko. Aj cyklistiku.

10.11.2021 14:34
7 Sagan Foto: ,
Peter Sagan.
debata (2)

Keď prestížny španielsky denník Marca oslovil Petra Sagana, rozhovor sa točil predovšetkým okolo problémov aktuálnych dní. Menej fanúšikov na pretekoch, menej zábavy. A to aj napriek tomu, že mnohé podujatia priniesli priaznivcom aspoň pred televíznymi obrazovkami nevšedný zážitok.

Trojnásobný majster sveta však nie je šťastný. A to aj napriek tomu, že protipandemické opatrenia sú čoraz menej prísne.

„Jediná vec, ktorú nám vírus priniesol, je, že všetko sťažil. V tomto zmysle je to oveľa horšie,“ povedal Sagan pre španielske periodikum.

„Nemyslím si, že preteky sú teraz zábavnejšie, časť krásy sa stratila. Je náročné cestovať, stretávať sa, chýba emócia, ktorú ľudia prenášajú i fanúšikovia, ktorí preteky sledujú. Bez nich je cyklistika iná. Horšia.“

Toto je nová partia, ktorá bude pomáhať Saganovi Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
34-ročný Nór Edvald Boasson-Hagen by mohol byť...

Rodák zo Žiliny po aktuálnej sezóne zmení pôsobisko. Z nemeckej Bory odíde do francúzskeho TotalEnergies. S novým tímom podpísal dvojročnú zmluvu. Elitný pretekár v rozhovore potvrdil, že má novú motiváciu a do druhodivíznej stajne prichádza s inou mentalitou.

Sagan pre Marcu zároveň vysvetlil, že aj naďalej túži vyhrávať a chce späť časť z oslnivej formy z minulosti. Priznal však, že neplánuje jazdiť dlho po tridsiatke a tým pádom aj nepriamo naznačil, že táto zmluva môže byť jeho poslednou v kariére.

„S profesionálnou cyklistikou som začal skoro. Odísť do dôchodku, to je konkrétne rozhodnutie. V živote sú aj iné veci, pekné na tom je, že človek sa môže sám rozhodnúť, kedy skončí. Alejandro Valverde nie je pre mňa meradlom,“ narážal Sagan na fakt, že jeho španielsky rival z Movistaru má 41 rokov a stále preteká.

„Pri všetkej úcte k nemu, je to fajn, ale ja určite po štyridsiatke jazdiť nebudem, to je isté. Netuším, kde budem o desať rokov, teraz uvažujem iba o cyklistike,“ do­dal.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Alejandro Valverde #Covid-19