Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Držiteľ zeleného dresu končí. Plní si sen pri hrnčiarskom kruhu

Taliansky cyklista Nicola Bagioli ukončil v 26 rokoch profesionálnu kariéru. S partnerkou Ariannou sa chce naplno venovať mastencovej keramike.

02.11.2021 06:48
Nicola Bagioli Foto:
Nicola Bagioli v zelenom drese pre najlepšieho vrchára pretekov Tirreno-Adriatico 2018 pred ich 4. etapou.
debata (3)

Bagioli sa stal celkovým víťazom súťaže vrchárov na pretekoch Tirreno-Adriatico 2018.

Zo zeleného dresu pre lídra tohto hodnotenia ho v spomínanom ročníku nik nevyzliekol.

Na jarné klasiky sa vtedy na Pretekoch dvoch morí, ako znie prezývka týždňového marcového podujatia, pripravoval aj Peter Sagan. Bol blízko k triumfom, trikrát skončil druhý.

Najpopulárnejší cyklisti sveta Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
13. Wout Van Aert (Jumbo-Visma). Belgická...

Rodák zo Sondria jazdil v tom čase vo farbách tímu Nippo-Vini Fantini, odkiaľ sa presunul do celku Androni Giocattoli a tento rok jazdil za B&B Hotels-KTM.

"Dostal som sa do životného obdobia, keď som si musel vybrať, urobiť dôležité rozhodnutie a pristúpil som k nemu so srdcom.

Túto voľbu môžu viacerí považovať za šialenú, no pre mňa znamená nasledovanie môjho sna, mojej vášne," napísal na instagrame brat mladej vychádzajúcej hviezdy Deceunincku-QuickStep Andreu.

Ukážka Bagioliho nového zamestnania

„Rozhodol som sa zosadnúť z bicykla, ukončiť kariéru profesionálneho cyklistu a zmluvu, ktorú som mal so svojím tímom. Na 100 % sa budem venovať Lavécu (jeho firme, pozn.),“ dodal. Spoločnosť vyrába hrnce a panvice z mastenca.

Bagioli je podľa svojich slov pripravený na dráhu remeselníka a verí, že „úžasný svet spracovania mastenca bude čoraz známejší“. Taktiež túži posilniť starodávnu tradíciu.

Sagan Čítajte viac Vyznanie legendy: Zbožňujem Sagana, ale na tohto jazdca nemá

„Ďakujem všetkým, ktorí ma počas rokov podporovali, tímom, ktorí mi verili, ľuďom popri ceste, ktorí ma povzbudzovali (a možno ma aj potlačili v náročných stúpaniach), všetkým kolegom, ktorých som mal a tým, ktorí sa so mnou delili o radosti a útrapy cyklistiky,“ uzavrel.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Nicola Bagioli