Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nevzali ho na OH, klesla mu motivácia. Kreuziger zavesil galusky na klinec

Najúspešnejší český cestný cyklista Roman Kreuziger vo veku 35 rokov končí kariéru.

15.10.2021 12:06 , aktualizované: 12:48
Roman Kreuziger Foto:
Roman Kreuziger na snímke z roku 2018.
debata

Ako píše Sport.cz, už v novembri by sa mal stať športovým riaditeľom tímu Bahrain Victorious.

"Telo mi hovorilo, že už toho bolo dosť. Navyše tým, ako ma nevzali na olympiádu, na ktorú som sa chystal, oslabila sa moja motivácia.

Síce som mal možnosť jazdiť na bicykli ešte ďalej, ale vzal som to tak, že už by to chcelo dokázať niečo v inej úlohe. Aj ma bavilo trénovať, ale výsledky ma už neuspokojovali.

Čas na zmenu signalizovali aj čoraz početnejšie zranenia. Profesionálnu cyklistiku nemožno robiť donekonečna" citovala stránka Kreuzigerove slová z tlačovej konferencie v Prahe.

Ruský prodivízny tím Gazprom – Rusvelo mu ponúkal zmluvu na rok 2022.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Roman Kreuziger (@r_kreuziger)

Za najúspešnejšie obdobie kariéry považuje 35-ročný rodák z Moraveskej Třebovej rok 2013, keď vyhral preteky Amstel Gold Race a na Tour de France skončil celkovo piaty. Na rovnakej pozícii skončil aj na na Giro d'Italia 2011.

Tak vysoko na pretekoch Grand Tour neskončil z Čechov nikto pred ním ani po ňom.

Kreuziger bol v minulosti spolujazdcom Petra Sagana v tímoch Liquigas či Tinkoff – Saxo, naposledy mal zmluvu s ruským prvodivíznym tímom Gazprom – Rusvelo.

Francúzsko Cyklistika TdF Tímy Predstavenie Čítajte viac Pohľad ženy: Sagan sa len tak neotvorí. Aj preto ho časť pelotónu neznáša

V jeho drese sa v septembri predstavil aj na pretekoch Okolo Slovenska, na ktorých obsadil celkovú 42. priečku. Kreuziger zostane aj po skončení pretekárskej kariéry pri cyklistike.

Od novej sezóne sa stane športovým riaditeľom stajne Bahrain Victorius. Pod palcom bude mať aj víťaza nedávnych monumentálnych pretekov Paríž-Roubaix Taliana Sonnyho Colbrelliho.

Solídny vrchár a skvelý tímový hráč Kreuziger má na konte aj celkové víťazstvá na etapových pretekoch Okolo Švajčiarska (2008) a Okolo Romandie (2009), rovnako triumfoval aj na dvoch prestížnych klasikách kategórie WorldTour – španielskych jednorazových pretekoch Classica San Sebastián (2009) a spomínané podujatie Amstel Gold Race v Holandsku (2013).

Petr Vakoč Čítajte viac Po pôsobivej Tour dostal lákavú ponuku. Vakoč ju odmietol a nečakane končí

Cenné je aj jeho šieste miesto z majstrovstiev sveta v Innsbrucku 2018, kde sa súťažilo na mimoriadne náročnej trati s horským profilom.

Za víťazným Španielom Alejandrom Valverdem vtedy zaostal iba o 43 sekúnd. Celkovo počas 16 sezón v sedle bicykla dosiahol 15 profesionálnych víťazstiev.

Tento týždeň oznámil koniec kariéry aj jeho o šesť rokov mladší krajan Petr Vakoč.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
debata chyba
Viac na túto tému: #Roman Kreuziger