Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan sa drží filozofie nového šéfa. S čím ráta po príchode Slováka?

Peter Sagan stojí pred novou kapitolou mimoriadne úspešnej kariéry. Z nemeckého tímu Bora-Hansgrohe prestúpil do francúzskeho TotalEnergies.

12.10.2021 08:22
Sagan Foto: ,
Peter Sagan.
debata

Čo ho čaká v tíme, ktorý nemá miesto medzi elitou? To je azda najčastejšia téma, ktorú v súvislosti so slovenskou hviezdou nastoľujú cyklistické weby.

Nechýba medzi nimi ani stránka magazínu Rouleur.

Pripomína, že Bora angažovaním Sagana pred piatimi rokmi urobila jeden z najlepších krokov za posledné roky.

Peter Sagan Čítajte viac Sagan bol pre Nemcov najlepšia investícia. Dal im lesk aj krídla

Stajňa si dovtedy na úrovni WorldTour ešte s názvom Team NetApp pripísala jediné víťazstvo – v 8. etape na Vuelte 2013.

"Angažovanie Sagana posunulo tím do WorldTour a domino začalo padať. Bora získala mimoriadne všestranného jazdca na vrchole kariéry, vyhrať mohol v šprinte či v sólo útoku na rôznych profiloch.

V krátkom čase priniesol tímu množstvo víťazstiev, v roku 2017 zaznamenal 36 % z 33 triumfov Bory a v roku 2018 sa pričinil o 24 % z 33 výhier," vracia sa autor článku Joe Timms k Saganovmu prínosu.

pjimage Čítajte viac Toto sú muži, na ktorých sa bude Sagan odteraz spoliehať

Portál upozorňuje na to, že Bora sa následne stala atraktívnou zastávkou pre viacerých jazdcov. Získala mená ako Davide Formolo, Max Schachmann či Nils Polit.

Aj keď počet Saganových triumfov v posledných rokoch klesol, v ostatných troch sezónach sa stajňa tešila z minimálne ôsmich víťazstiev v rámci WorldTour.

„Pre tím Bora-Hansgrohe ide o koniec jednej éry. Sagan ho priviedol na miesta, kde predtým nebol, no po jeho odchode na nich zostane,“ vypichol Timms. Súčasnú pozíciu francúzskeho zoskupenia porovnáva s Borou z roku 2017.

Sagan Peter Juraj Čítajte viac Hrdosť a zelené srdiečko. Bora poslala Saganovi jasný odkaz

Saganovým prvým veľkým cieľom je vybojovať pre TotalEnergies viac triumfov na pretekoch najvyššej úrovne, kam sa tím dostáva na základe pozvánok organizátorov.

Šéf tímu Jean-René Bernaudeau po spečatení zmluvy uviedol: „Peter je výborný pretekár, každý to vie a predovšetkým nám prinesie víťazstva. V tomto s ním počítame.“

Bernaudeau podľa Cylingnews Saganovi povedal, že má rád, keď sa jeho jazdci počas tréningov a pretekov „zabávajú“.

Portál si spomenul na tieto slová, keď priniesol článok o Saganovom vysokorýchlostnom zjazde v Andorre. „Zdá sa, že Sagan nasleduje Bernaudeauovu filozofiu,“ písalo sa v ňom.

Peter Sagan Čítajte viac Sagan ohromil ďalším videom z terénu. Promuje ho už aj po francúzsky

Aj keď sa zostava tímu TotalEnergies na novú sezónu ešte finalizuje, je isté, že Sagan si priváža lojálnych domestikov Daniela Ossa či Macieja Bodnara.

Podľa stránky by Žilinčan mohol vytvoriť silný klasikársky tandem s francúzskym kolegom Anthonym Turgisom.

Toto je nová partia, ktorá bude pomáhať Saganovi Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
34-ročný Nór Edvald Boasson-Hagen by mohol byť...

Čo prinesie zoskupeniu mimo bicykla? Nepochybne ho spopularizuje.

Na instagrame sleduje Sagana vyše 1,9 milióna ľudí, čím o vyše milióna prekonáva Mathieua van der Poela či Juliana Alaphilippa, Chris Froome zaostáva za Žilinčanom o 800-tisíc priaznivcov.

Mimochodom, TotalEnergies má momentálne 72,6 tisíca sledovateľov…

„Marketingovú vzpruhu, ktorú prinesie Sagan len svoju prítomnosťou, bez ohľadu na výsledky, nemožno podceňovať,“ dodáva Timms z Rouleuru.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Bora-Hansgrohe #TotalEnergies