Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Diváci pred ním uskakovali. Búrlivák vysvetľoval, čo mu zmarilo veľký triumf

V istom momente prvej dažďovej edície pretekov Paríž-Roubaix po takmer dvadsiatich rokoch to vyzeralo na suverénny triumf Gianniho Moscona.

05.10.2021 09:05
Gianni Moscon Foto:
Gianni Moscon počas pretekov Paríž - Roubaix.
debata

Taliansky cyklista tímu Ineos Grenadiers nepatril medzi najväčších favoritov 118. ročníka „zmoknutej“ Kráľovnej klasík, ale v nedeľu mal výborné nohy.

Približne 53 km pred cieľom na velodróme v Roubaix sa vydal na odvážne sólo a pred skupinou s Holanďanom Mathieuom van der Poelom a Talianom Sonnym Colbrellim si utvoril náskok 1:10 min.

Lenže potom na mokrých kockách dostal defekt a musel meniť bicykel. A neskôr 25 km pred cieľom ešte aj spadol, keď sa takmer ocitol medzi divákmi pri trati. Pár z nich pred ním uskočilo.

A také veci sa na najťažších jednorazových pretekoch v profipelotóne neodpúšťajú. Silná trojčlenná skupina ho dostihla, prefrčala popri ňom ako rýchlik popri osobáku a do cieľa napokon prišiel na najmenej chcenom štvrtom mieste s odstupom 44 sekúnd za víťazným Colbrellim.

"Zrejme mi po piatich hodinách jazdy klesol tlak, a preto som pichol koleso. Bicykel sa začal správať na pavé inak ako predtým, ale treba povedať, že bolo aj dosť klzko.

Neskôr som ešte spadol, čo je smola. Na druhej strane, ak jazdíte na svojom limite, robíte aj chyby," priznal Gianni Moscon, cituje ho špecializovaný web CyclingNews.com.

Zablatené Paríž-Roubaix 2021 Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Víťazný Sonny Colbrelli prežíval ohromné emócie.

"Veľmi skoro som vyložil karty na stôl. Vyrazil som do útoku ďaleko pred cieľom, ale nemal som šťastie. Keď ma dostihla skupinka za mnou, nemal som už nohy na to, aby som ich nasledoval.

Ktovie, ako by to dopadlo bez týchto problémov. Štvrté miesto? Znova sa o to pokúsim o rok," zhodnotil 27-ročný Talian.

Podľa Moscona sú preteky Paríž-Roubaix jednými z najkrajších v cyklistickom kalendári.

"Tento rok to bolo veľkolepé divadlo. Nevyhral som, ale zvíťazil Talian, a tak ako cyklistický národ oslavujeme.

Ja sa teraz teším na chvíle voľna. Ešte neviem, či sa predstavím na pretekoch Okolo Lombardska budúcu sobotu," dodal s nadhľadom.

peter sagan Čítajte viac Saganovci vstali s krvavými očami. Roubaix je masaker

Moscon mal z minulosti aj nálepku problémového cyklistu.

V roku 2016 ho usvedčili kamerové záznamy z rasistického útoku na pretekára tmavej pleti Francúza Kevina Rezu (FDJ) počas etapy na Tour de Romandie vo Francúzsku. Neskôr sa Francúzovi ospravedlnil, ale jeho tím Sky ho na šesť týždňov odvolal z pretekov.

O rok neskôr na Tour de France však opäť ukázal svoju prchkú povahu. Počas etapy z Millau do Carcassonne zasiahol do tváre Francúza Élieho Gesberta z tímu Fortuneo-Samsic.

Peter Sagan Čítajte viac Bicyklom do hlavy. Keď v pelotóne prasknú nervy

Nasledovalo vylúčenie z Tour de France a zastavenie činnosti na päť týždňov od Medzinárodnej cyklistickej únie.

debata chyba
Viac na túto tému: #Paríž - Roubaix #Gianni Moscon