Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šokujúce priznanie cyklistickej megastar: Bol som na ceste do hrobu

Bývalý hviezdny nemecký cyklista Jan Ullrich priznal, že bol kvôli svojim závislostiam v roku 2018 blízko tomu, aby dopadol ako jeho dávny súper Marco Pantani.

01.10.2021 08:38
Germany Cycling Ullrich Doping Foto: ,
Jan Ullrich.
debata (5)

Víťaz Tour de France z roku 1997 o svojich psychických problémoch prehovoril s ďalším z niekdajším rivalov Lancom Armstrongom v podcaste The Move. Obaja sa nedávno stretli na Malorke.

Štyridsaťsedemročný Ullrich tvrdí, že už je na tom teraz opäť dobre. Dokonca až tak, že s Armstrongom si dal cyklistický výlet. Nemec sa pripravoval päť týždňov a je vraj v úžasnej forme.

Obaja muži boli kedysi veľkými súpermi. Napokon, Ullrich bol za Armstrongom štyrikrát druhý. Texasan priznal, že to bol jediný pretekár, z ktorého mal strach.

V čase, keď na tom bol psychicky Ullrich najhoršie, prišiel Američan za ním do Nemecka a podporil ho.

„Pred tromi rokmi som mal veľké problémy a ty si za mnou prišiel. Bol som strašne rád, že si dorazil. Bol som na tom rovnako ako Marco Pantani … skoro mŕtvy,“ povedal Ullrich v emotívnom momente Armstrongovi. Boli pri tom aj ďalší bývalý cyklista George Hincapie a manažér Johan Bruyneel.

Talian Pantani bol Armstrongovým a Ullrichovým súperom a v roku 1998 vyhral Giro d'Italia aj Tour de France. Neskôr upadol do závislostí, mal psychické ťažkosti a v roku 2004 zomrel na predávkovanie kokaínom.

Tomuto osudu Ullrich napriek podobným problémom unikol.

„Zotavil som sa a mám dobrých priateľov, vrátane teba, ktorí ma vrátili späť do života. Teraz som konečne šťastný,“ povedal Armstrongovi olympijský víťaz a majster sveta, ktorému zo závislostí pomohla aj pravidelná jazda na bicykli.

„Cyklistika je pre človeka dobrá. Je skvelé byť s priateľmi. Láska. Moje deti. Rodina. Na toto všetko som zabudol, to bol môj problém,“ prezradil rodák z Rostocku.

Ullrich i Armstrong boli v záverečných rokoch svojich kariér zapletení do dopingových škandálov, ktoré nenávratne poškodili ich odkaz. Ullrich bol pristihnutý v rámci Operácie Puerto, Armstrong sa zasa po rokoch podozrenia priznal k dopingu v priebehu celej kariéry a prišiel o všetkých sedem triumfov na Tour.

Svrček SZC Čítajte viac QuickStep mi odobril aj Sagan. Kocky na Roubaix budú masaker
5 debata chyba
Viac na túto tému: #Lance Armstrong #Jan Ullrich