Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Odhodlaný Sagan: Nebojím sa mokrého Roubaix

Petra Sagana čaká deviata účasť na slávnom monumente Paríž - Roubaix. Nedeľa bude pre neho špeciálna, nastúpi na posledné preteky v drese tímu Bora-Hansgrohe, za ktorý jazdil päť rokov.

30.09.2021 06:52
Francúzsko Cyklistika Paríž- Roubaix Sagan Foto: ,
Peter Sagan oslavuje triumf na Paríž - Roubaix 2018.
debata (14)

Náročná jednorazovka, ktorú charakterizuje 30 úsekov s veľkými dlažobnými kockami, tzv. pavé, má pred sebou 118. ročník.

Predpoveď počasia hlási veľkú možnosť dažďa, čo by mohlo mať výrazný vplyv na priebeh pretekov. Slovenský šampión, ktorý vyhral ikonické podujatie s prezývkou Peklo severu v roku 2018, súhlasí.

Najväčší favoriti Paríž - Roubaix 2021 s kurzami Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Yves Lampaert (Bel./Deceunick - Quick-Step)...

"Ešte nikdy som nešiel Roubaix v daždi. Počas etapy na Tour de France 2014 sme absolvovali niekoľko úsekov na kockách keď pršalo, ale to sa nedá porovnať s celými pretekmi.

Mokrého a veterného počasia sa nebojím, ale ak bude pršať, urobí to z trate špeciálne preteky," uviedol Sagan v rozhovore pre belgickú agentúru Belga.

Do triumfu v roku 2018, Sagan na ikonickom monumente nezaznamenal výraznejší výsledok. V roku 2014 bol šiesty, ale nasledujúce tri roky skončil zakaždým mimo top desiatky.

Priznal, že s pretekmi má vzťah, v ktorom sa mieša láska a nenávisť. Vysvetlil, že šťastie veľakrát nestálo na jeho strane.

„Ak máte šťastie, Roubaix sú skvelé preteky. Ale ak ho nemáte, vie to byť veľmi dlhá a úmorná trať. Pozrite sa na zoznam víťazov, je ich veľa a takmer každý je iný. Buď vyhrali so šťastím alebo práve v deň D mali tie najlepšie nohy,“ pokračoval Žilinčan.

Sám najlepšie vie, že na Pekle severu môže cyklistu postihnúť množstvo problémov, ktoré ovplyvnia konečný výsledok.

Sagan MS Čítajte viac Sagan premárnil šancu. Len preto, že chcel vyhrať

"Počas pretekov sa môže stať tisíc vecí. V nesprávnom momente dostanete defekt, utrpíte pád alebo sa zdržíte, lebo spadol niekto pred vami. Takéto momenty môžu pre vás ľahko ovplyvniť celé preteky.

Stratíte v nich čas i energiu, pretože musíte dobiehať stratu na súperov. Platí pravidlo, že nemusíte byť najlepší a môžete Roubaix vyhrať.

Každopádne, pre fanúšikov pred televíziou sú to skvelé preteky, s tým súhlasím," dodal Sagan, ktorý po sezóne prestupuje do francúzskeho tímu TotalEnergies.

Nedeľňajšie preteky sa začínajú o 10.30, cieľ na velodróme v Roubaix je predpokladaný na 17.15.

14 debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Peter Sagan #Paríž - Roubaix