Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Urazil ženy, podpísal Slováka. Šéf QuickStepu opäť šokuje

Kontroverzia je jeho stredné meno. Patrick Lefevere si opäť nedával servítky pred ústa a svojimi vyjadreniami nahneval cyklistickú verejnosť. Tentoraz najmä jej ženskú časť.

23.09.2021 09:04
Lefevere Tour Foto:
Šéf tímu Deceuninck-QuickStep Patrick Lefevere s manželkou Marka Cavendisha Petou Toddovou a jej deťmi na Tour de France 2021.
debata (4)

Šéf najúspešnejšej cyklostajne posledných rokov Deceuninck-QuickStep (od budúcej sezóny QuickStep-Alpha Vinyl) na otázku, či uvažuje o založení ženského tímu, reagoval:

„So všetkým rešpektom, nie som OCMW. V Belgicku nemáme dostatok kvalitných cyklistiek, bol by to jednoznačne prepadák.“

Peter Sagan, Sam Bennett Čítajte viac Bennett do Bory? Žena, ktorú mláti manžel, sa vracia domov

Belgická OCMW je štátna sieť stredísk sociálneho zabezpečenia. Každému občanovi poskytuje právo na sociálnu pomoc a inklúziu.

„Nemusel by to byť ani čisto belgický tím, ale špičkové cyklistky jednoducho nevidím. Jolien D'Hoorová končí s kariérou, rovnako aj Anna van der Breggenová. Iba Annemiek van Vleutenová stále súťaží, ale tá je v Movistare,“ pokračoval Lefevere v podcaste denníka Het Laatste Nieuws.

Jeho slová, ako tradične, vyvolali vlnu kritiky.

Topfavoriti na zisk titulu z MS podľa Pravdy Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Remco Evenepoel (Belgicko)

„O pána Lefevera i jeho peniaze nikto nemá záujem. Rozvoj a progres ženskej cyklistiky je svojím spôsobom charita. Ale predsa k nej nebudeme nútiť niekoho, kto nechce pomáhať,“ reagovala holandská novinárka José Beenová.

Fanúšikovia skúsenému funkcionárovi, ktorý v stredu oznámil podpis zmluvy s talentovaným Slovákom Martinom Svrčkom, pripomenuli, že mimo ďalších mužských tímov má ženskú zložku už aj UAE Emirates.

„Cyklistky súťažia už aj za Spojené arabské emiráty. Na Blízkom východe! Čo už to musíte za dinosaura, keď vás Arabi predbehnú v podpore ženského športu,“ znela jedna z reakcií.

Lefevere sa v uplynulom období zviditeľnil aj ostrou kritiku na adresu Sama Bennetta, ktorý sa po sezóne vracia do Bory-Hansgrohe. Írskeho špurtéra označil za mentálneho slabocha a klamára.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Patrick Lefevere #Deceuninck-QuickStep