Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Nový Sagan? Najlepší tím planéty víta mladého Slováka

Komplexný, silný v stúpaniach i v šprintoch. Tak opísala oficiálna stránka cyklistického tímu Deceuninck–Quick-Step Martina Svrčeka. Mladého Slováka, ktorý sa od budúceho leta stane členom hviezdneho zloženia.

22.09.2021 11:54
debata (3)

Rodák z Nesluše v Žilinskom kraji, odkiaľ pochádza aj jeho hviezdny krajan Peter Sagan, má stále len 18 rokov. Na konte má viacero úspechov.

Pýši sa pätnástimi víťazstvami v rámci juniorských pretekov, doteraz bol členom tímu Franca Balleriniho.

„Jeho víťazstvá, spôsob, akým ich dosiahol a jeho schopnosti nás upútali. S Martinom sme preto podpísali dva a polročnú zmluvu, ktorá začne plynúť od júla budúceho roka,“ píše oficiálna stránka slávnej stajne.

Dovtedy bude Svrček jazdiť za tím Biesse Carrera Continental v kategórii do 23 rokov.

„Som veľmi šťastný, pretože Deceuninck-Quick-Step je najlepší tím na svete. Nečakal som niečo také, je to naozaj úžasné. Mojím snom bolo dostať sa na World Tour, ale nevedel som si predstaviť, že by som sa podpísal zmluvu s takýmti tímom,“ uviedol Svrček.

„Milujem na tomto tíme všetko: atmosféru, víťazného ducha, históriu, dres, ktorý vždy vyčnieva z pelotónu,“ dodal.

A aké sú ciele nádejného Slováka?

„Chcem pre tím urobiť všetko, zlepšiť sa, získať skúsenosti a potom uvidíme, ako to pôjde,“ uviedol na záver Svrček.

Nového člena tímu privítal aj Patrick Lefevere, generálny riaditeľ tímu.

„Sme hrdí na to, že sa k nám Martin pripojí budúci rok, a sme si istí, že v našom tíme ukáže obrovský potenciál. Sledujeme ho už nejaký čas. Má iba 18 rokov, ale už ukázal niekoľko skvelých výsledkov. Chceme Martinovi pomôcť zlepšiť sa a získať viac skúseností v profesionálnom pelotóne,“ vyjadril sa Lefevere.

Belgická stajňa sa oprávnene hrdí titulom najlepší tím na svete. Aj v aktuálnej sezóne má najviac triumfov v kalendári UCI. Hovorí sa o nej, že tím skladá veľmi racionálne a v pretekoch spravidla nevsádza iba na jednu kartu.

V minulosti koketovala aj s Petrom Saganom. Na začiatku jeho veľkej kariéry ho síce odmietla, nevideľa v ňom veľký potenciál, avšak o tom, že 31-ročná slovenská hviezda by mohla do Belgicka prestúpiť, sa šepkalo aj tento rok.

Lefevere potvrdil, že Sagana by rád prijal, ale iba samého, bez pomocníkov, na ktorých je líder Bory dlhodobo zvyknutý.

Svrček by si mohol v budúcej sezóne zajazdiť po boku veľkých hviezd. Tou najväčšou je aktuálne Francúz Julian Alaphilippe. Hviezdne meno majú aj Remco Evenepoel, Davide Ballerini, Remi Cavagna, Mark Cavendish, Zdeněk Štybar, Florian Sénéchal, Michael Morkov, Yves Lampaert, Fabio Jakobsen.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Deceuninck-Quick-Step #Martin Svrček