Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

K úniku sa pridal chlapec na chodníku. Gesto cyklistu chytilo svet za srdce

Schylovalo sa už ku koncu 4. etapy na populárnych pretekoch Okolo Británie. Desasť kilometrov pred cieľom bol päťčlenný únik, mal 3 a pol minútový náskok a taktizovalo sa.

12.09.2021 10:46
debata (11)

Televízne kamery v tej chvíli zaujal malý chlapec, ktorý si to na cestnom bicykli mašíroval po chodníku. Rýchlosťou, že stačil aj svojim o mnoho rokov starším kolegom. Zvládol tak sto, či dvesto metrov.

Keď si to všimol Pascal Eenkhoorn, Holanďan z tímu Jumbo-Visma, chlapca chcel obdarovať. V rýchlosti vytiahol bidon a odovzdal mu ho. Obrázky ihneď obleteli celý cyklistický svet.

Až neskôr sa ukázalo, kto bol tým záhadným chlapcom. Volá sa Xander Graham a ešte v ten deň sa stal strieborným medailistom na britskej National Criterium Series do 12 rokov. O pár hodín naštartoval svoj bicykel opäť, aby aspoň chvíľu sprevádzal aj profesionálny pelotón.

Jeho snahu si všimli aj organizátori a chlapcovi a jeho rodičom darovali VIP výlet na poslednú – nedeľňajšiu etapu.


SÚŤAŽ: Vyhrajte lístky na zápas Slovan - Lincoln

slovan futbal

Na futbalistov Slovana čaká druhý domáci zápas v Konferenčnej lige. Vyhrajte lístky a buďte pri tom naživo.

Po prehre v domácom stretnutí s FC Kodaň a cennej remíze na ihrisku PAOK-u Solún si slovenský majster zmeria sily s gibraltárskym Lincolnom Red Imps.

Duel sa na Tehelnom poli uskutoční vo štvrtok 21. októbra o 21.00. Ak belasí zvíťazia, priblížia sa k postupu zo skupiny.

Ak chcete vidieť priamo z tribúny, či sa im to podarí, zapojte sa do našej súťaže a odpovedzte na jednoduchú otázku. 4 z vás získajú po dve vstupenky na zápas Slovan vs. Lincoln. V hre sú 2× 2 vstupenky na A tribúnu a 2× 2 vstupenky na B tribúnu.

Súťažná otázka:

Koľko bodov dosiaľ nazbierali futbalisti Slovana v Konferenčnej li­ge?

  1. ani jeden
  2. jeden
  3. tri

Odpoveď zašlite formou SMS na číslo 6667 v tvare: Pravda (medzera) správna odpoveď A, B alebo C (medzera) vaše meno a priezvisko. Súťaž končí v nedeľu 19. októbra o 23:59. Lístky pre výhercov budú k dispozícii na recepcii vydavateľstva OUR MEDIA SR na Trnavskej ceste 39/A v Bratislave. Výhercu budeme kontaktovať telefonicky a jeho meno zverejníme v tejto súťaži. Cena spätnej SMS je 1,00 € s DPH. Službu technicky zabezpečuje A SMS, s. r. o.

Súťaž bola ukončená. Výhercov budeme kontaktovať.
11 debata chyba
Viac na túto tému: #Okolo Británie