Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan, hrozba šampionátu. Známy web si posvietil na favoritov

Už v stredu odštartovali časovkou juniorov majstrovstvá Európy v cestnej cyklistike v Trente.

08.09.2021 11:55
Rakúsko SR Cyklistika MS Innsbruck Sagan Foto: ,
Slovenskí cyklisti Peter Sagan, Juraj Sagan a na MS 2018 v Rakúsku. Bratia sa predstavia aj na ME 2021 v Trente.
debata (1)

Potrvajú do nedele, keď je na programe najväčší ťahák – mužská kategória elite aj s trojnásobným majstrom sveta Petrom Saganom.

Pred piatimi rokmi vo francúzskom Plumelci vyhral vôbec prvý kontinentálny šampionát so seniorskou účasťou. Ako sa bude dariť slovenskej hviezde v Taliansku?

Na 13,2 km dlhom okruhu so zvlneným profilom bude patriť podľa portálu Cyclingnews.com medzi favoritov.

Peter Sagan Čítajte viac Saganovi kolega z Bory nepomôže. Pozrite si nomináciu a program ME

„Sagan by mohol byť hrozbou a jeho tri tituly majstra sveta a európsky z roku 2016 potvrdzujú, že vie, ako vyhrávať okruhové preteky,“ napísal špecializovaný web.

Na ktorých cyklistov z ostatných národných tímov upozorňuje?

Slovinsko: Víťaz Tour de France Tadej Pogačar bude jednou z najväčších postáv majstrovstiev, ale aj jeho krajan Matej Mohorič na nedávnych pretekoch Okolo Beneluxu ukázal výbornú formu. Mohol by sa stať lídrom tímu.

Sagan Baška Čítajte viac Finiš v najlepšej desiatke. Saganovi vyšla generálka na ME

Taliansko: Jazdci z Apeninského polostrova zaútočia na štvrtý triumf v kategórii elite. Víťaznú šnúru ťahajú Matteo Trentin, Elia Viviani a Giacomo Nizzolo.

Okrem Trentina by mohol zažiariť Sonny Colbrelli, celkový víťaz spomínaného podujatia v Beneluxe, kde štartoval aj Sagan.

Spomínaná dvojica by mohla mať podporu časovkárskeho špecialistu Filippa Gannu, miestneho rodáka Gianniho Moscona či Diega Ulissiho.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Sonny Colbrelli (@sonnycolbrelli)

Belgicko: Remco Evenepoel vybrali aj do tímu na majstrovstvá sveta a v Trente môže zaútočiť na triumf v časovke aj v pretekoch s hromadným štartom.

Ostatní ašpiranti na víťazstvo: Podľa Cyclingnews.cocm treba sledovať aj Nóra Alexandra Kristoffa (európskeho šampióna z roku 2017), čerstvého víťaza pretekov Bretagne Classics Francúza Benoita Cosnefroya či jeho krajana Thibauta Pinota, ktorý sa vracia do formy.

Lídrom Holanďanov je Bauke Mollema, Ivan Cortina vedie Španielov a objav Vuelty Gino Mäder Švajčiarov.

Miguel Ángel López Čítajte viac Ignoroval i Saganovho extrénera. Jeden z hrdinov Vuelty škandalózne odstúpil

Junior Svrček šestnásty

Slovák Martin Svrček obsadil v časovke juniorov na ME šestnáste miesto. Za víťazným Belgičanom Alecom Segaertom zaostal o 1:32 minúty. Medzi juniorkami triumfovala Ruska Alena Ivančenková, v tejto súťaži Slovensko nemalo zastúpenie.

V časovke miešaných tímov triumfovali talianski reprezentanti.

Trojica Filippo Ganna, Alessandro De Marchi a Matteto Sobrero si vytvorila na 22,4 km dlhej trati pred súpermi 20-sekundový náskok, ktorý ich dámske kolegyne Elena Cecchiniová, Marta Cavalliová a Elisa Longo Borghiniová ukontrolovali až do cieľa.

Druhá skončila nemecká štafeta (+21 s), bronz získali Holanďania (+26).

Časovka juniorov (22,4 km): 1. Alec Segaert 26:26 min, 2. Cian Uijtdebroeks (obaja Belg.) +5 s, 3. Eddy Le Huitouze (Fr.) +40, … 16. Martin SVRČEK (SR) +1:32 min. Časovka junioriek (22,4 km): 1. Alena Ivančenková (Rus.) 29:11,82 min, 2. Antonia Niedermaierová (Nem.) +31,79 s, 3. Elise Uijenová (Hol.) +53,53. Časovka miešaných tímov (44,8 km): 1. Taliansko 51:59 min, 2. Nemecko +21 s, 3. Holandsko +26. (TASR)

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #ME v cyklistike