Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kompliment od druhej strany: Sagan je veľkolepý šampión! Tím pozdvihne

Peter Sagan sa pred niekoľkými dňami vyjadril, že by privítal spoločné pôsobenie v tíme TotalEnergies spolu s Nikim Terpstrom, hviezdou francúzskeho zoskupenia.

07.09.2021 07:03
Peter Sagan Foto:
Peter Sagan medzi jazdcami QuickStepu pri rozlúčke Toma Boonena s kariérou v apríli 2017. Niki Terpstra je na snímke druhý sprava.
debata

V prípade 37-ročného holandského veterána, ktorý sa po prestupe z QuickStepu nevyhol pádom a trápili ho zranenia, sa však v médiách objavili špekulácie o konci kariéry.

"Ak chce pokračovať, určite sa s ním chcem porozprávať. Na flámskych klasikách by bol veľkým prínosom. Niki je na jarných pretekoch veľmi skúseným jazdcom.

V tíme by mohol zohrávať dôležitú úlohu. Ale, samozrejme, nie je na mojom rozhodnutí, či zostane. Musí to urobiť tím," uviedol Sagan v rozhovore pre RIDE Magazine.

Francúzsko Cyklistika Paríž-Roubaix Sagan Čítajte viac Ak neskončí, Sagan ho osloví. Budú z dlhoročných súperov kolegovia?

Druhá strana poskytla interview pre portál Wielerflits. Terpstra, víťaz Paríž-Roubaix 2014, ktorého Sagan v pamätnom monumente o štyri roky neskôr odsunul na tretie miesto, tvrdí, že chce urobiť viac pre francúzsky tím namiesto toho, aby na seba vyvíjal tlak.

„Ale ak môžem dosiahnuť dobrý výsledok, nenechám si to ujsť,“ vyhlásil a zdôraznil, že TotalEnergies je veľmi dobrý tím, v ktorom chce zostať:

„Pridal som sa k tomuto dobrodružstvu a je skvelé vidieť, že úroveň v tíme sa krok za krokom zvyšuje. Nielen z pohľadu jazdcov, ale aj zázemia či profesionality. Som rád, že toho môžem byť súčasťou.“

Sagan Jakobsen Čítajte viac Vlani sa bál, že umrie. Od Sagana berie gestá i obľúbenú farbu

Dodal, že k progresu stajne nepochybne prispeje aj Saganov príchod. Žilinčan sa do nej presunie po aktuálnej poslednej sezóne vo farbách Bora-Hansgrohe.

"Samozrejme, je to veľkolepý šampión. Jeho skúsenosti úroveň len zvýšia. Som presvedčený, že čím väčšiu kvalitu svojho tímu získate, tým bude celkovo lepší.

Je to tak vždy. Nielen v športe, ale aj v hocijakej spoločnosti," nepochybuje Terpstra.

Zatiaľ nevie, či s bude pokračovať po boku slovenského šampióna: „Naozaj sa k tomu momentálne nedokážem vyjadriť. Zatiaľ však nie je tak neskoro na to, aby sa to uzavrelo.“

Niki Terpstra Čítajte viac Peter, ukážeš mi bicykel? Terpstra si po pretekoch siahol na zlatý Specialized

Klasikársky špecialista zachytil špekulácie, podľa ktorých má byť ročník 2021 jeho rozlúčkovým v profipelotóne.

„Neviem, odkiaľ to prišlo. Nie je to tak a nikdy som neuvažoval o tom, že by som to vzdal,“ poprel šumy.

V júni minulého roka skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti po ťažkom páde na tréningu. Odohral sa po tom, ako sa snažil vyhnúť skupinke husí.

Mal poškodené pľúca, utrpel otras mozgu, zlomeniny rebier a kľúčnej kosti.

"Je ťažké dostať sa späť na úroveň, na akú som bol zvyknutý. A súperi tiež nie sú pomalší ako pred rokmi…

Musím byť realistický. Momentálne nie som taký dobrý, ako som bol v najlepších rokoch. Verím, že sa to opäť zlepší," nestráca optimizmus.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Niki Terpstra Racing (@nikiterpstra)

O necelý mesiac sa premiérovo vo farbách TotalEnergies plánuje predstaviť na Paríž-Roubaix. Z pôvodného aprílového termínu sa monumentálna klasika presunula na 3. októbra.

"Na tieto preteky sa zameriame. Ako domáci tím máme ambície uspieť. Máme na to kvalitu, zvlášť by som vyzdvihol Anthonyho Turgisa.

Ak chytí formu, akú mal na jarných klasikách, môže byť vpredu. Urobíme pre to maximum," uzavrel Terpstra, víťaz Pekla severu, ako nazývajú slávne preteky, z roku 2014.

odkaz
Peter Sagan, sezóna
debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Niki Terprstra