Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ak neskončí, Sagan ho osloví. Budú z dlhoročných súperov kolegovia?

Peter Sagan by sa v budúcej sezóne mohol v tíme TotalEnergies stretnúť aj s dlhoročným súperom Nikim Terpstrom, víťazom monumentov Paríž-Roubaix 2014 a Okolo Flámska o štyri roky neskôr.

03.09.2021 06:00
Francúzsko Cyklistika Paríž-Roubaix Sagan Foto: ,
Peter Sagan po víťaznom monumente Paríž - Roubaix 2018 s druhým Silvanom Dillierom (vľavo) a tretím Nikim Terpstrom, ktorý jazdil ešte vo farbách Quick-Step Floors.
debata

Skúsený holandský cyklista je tiež trojnásobným majstrom sveta z časovky družstiev. V máji bude mať už 38 rokov.

Viaceré zdroje informovali o tom, že špecialista na klasiky po sezóne plánuje ukončiť kariéru. Tieto šumy neušli ani Saganovej pozornosti.

Tadej Pogačar, Peter Sagan Čítajte viac Milióny v pelotóne. Sagana zosadil z trónu mladík s kontraktom snov

„Počul som o tom. Ale ak chce pokračovať, určite sa s ním chcem porozprávať,“ uviedol Sagan v rozhovore pre RIDE Magazine.

Terpstra prestúpil do francúzskeho tímu v roku 2019, predstavil ho ako jedno z najzvučnejších mien a lídra tímu. Séria pádov a zranení však znamenala, že nepodal výkon, aký by si želal.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Niki Terpstra Racing (@nikiterpstra)

V júni minulého roka dokonca skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti po ťažkom páde na tréningu. Snažil sa vyhnúť skupinke husí a skončil na zemi.

Mal poškodené pľúca, utrpel otras mozgu, zlomeniny rebier a kľúčnej kosti.

Účastník Okolo Slovenska 2018 sa po ťažkých chvíľach dostáva do formy. Začiatkom augusta sa predstavil na pretekoch Arctic Race of Norway, kde skončil v hodnotení vrchárov na druhom mieste a v záverečnej etape ho zdolal len Philipp Walsleban (Alpecin-Fenix):

"Na flámskych klasikách by bol veľkým prínosom. Niki je na jarných pretekoch veľmi skúseným jazdcom. V tíme by mohol zohrávať dôležitú úlohu.

Ale, samozrejme, nie je na mojom rozhodnutí, či zostane. Musí to urobiť tím," doplnil Sagan.

Terpstra bol s účinkovaním na Arctic Race spokojný.

Sagan Čítajte viac Generálka pred ME. Bora poslala Sagana do Beneluxu

„Som superšťastný, že som mohol byť opäť vo finále. Od posledného momentu, keď som bol toho schopný, už ubehol nejaký čas. Pre toto žijem a užil som si to. Nakoplo ma to,“ povedal pre Wielerflits.

Pri Saganovom pamätnom triumfe na Paríž – Roubaix 2018 skončil Terpstra tretí. K slovenskému víťazovi bol vtedy veľmi zdvorilý.

Na otázku, prečo ho spolu s ostatnými pretekármi nedokázali dobehnúť, chlapsky priznal: „Spolupracovali sme. A prečo sme jeho únik nezlikvidovali? Jednoducho bol príliš silný.“

Na Saganov víťazný bicykel si vtedy siahol a fotografiu zverejnili viaceré webové stránky:

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Paríž - Roubaix #Niki Terpstra