Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďalšia tragédia na tréningu. Pri Trenčíne zomrel juniorský reprezentant

Pri tréningu vyhasol život ďalšej cyklistickej nádeje. Slovenský juniorský reprezentant Róbert Nagy mladší podľahol zraneniam po páde počas obiehania kamiónom neďaleko Trenčína. Mal 18 rokov.

19.08.2021 19:08
debata (76)

Ako prvý informoval o tragédii portál Zoznam.sk.

Talentovaný pretekár bol synom Róberta Nagya, bývalého slovenského reprezentanta a národného šampióna v pretekoch s hromadným štartom z roku 2000 a v časovke o tri roky neskôr.

Cyklistický talent bol členom Slávie Trenčín Cycling Academy (ročník 2003). Jeden z funkcionárov tímu pre spomínaný zdroj porozprával o nehode.

Adrián Babič Čítajte viac Tragická správa. Počas tréningu zahynul úspešný cyklista Adrián Babič

"Robo pri tréningu a vo veľkej rýchlosti, keď išli dole kopcom v smere na Trenčianskej Jastrabie, trafil kameň na ceste a hodilo ho doľava.

Zhodou okolností išiel vedľa neho kamión, ktorý ho stiahol a vyhodil Roba späť do zábradlia vedľa cesty. Po náraze mal úplne roztrhané pľúca a všetko.

Vyťahovať niečo iné, ako je zástava srdca, je nezmysel. Prišlo k tomu, čo roky hovoríme politikom, no stále do vetra.

Ak by bola dodržaná 1,5 metrová vzdialenosť pri predbiehaní cyklistov, tak by k tejto tragédii neprišlo. Veď ten kamión letel aspoň stovkou.

obr Čítajte viac Nehody pokračujú. Slovenského šampióna zrazila nepozorná vodička

Veď cyklisti tam išli 60 – 70 kilometrovou rýchlosťou. Chalani keď mu dávali umelé dýchanie tak povedali, že mal celý vrch odtrhnutý.

Najväčší paradox je v tom, že trafil zábradlie, ktoré je tam je dva týždne. Ak by tam nebolo, tak by možno ešte žil. Naozaj tých 1,5 metra je vzdialenosť, ktorá musí byť dodržiavaná.

Chalani nič neporušili, išli dole kopcom za sebou. Možno ak by išli dvaja-traja vedľa seba, ako nadávajú šoféri, tak by sa to nestalo, lebo každý šofér by pribrzdil.

To, že išli za sebou a po jednom, trafil ten kameň, kamión išiel veľkou rýchlosťou a hodilo ho na zábradlie, spôsobilo tú tragédiu.”

Portál priniesol aj stanovisko trenčianskej polície, ktorá tlmočila hovorkyňa Danka Adamíková:

"Dnes v dopoludňajších hodinách došlo na ceste pri Trenčianskom Jastrabí k pádu cyklistu. Osemnásťročný cyklista pri páde utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol.

Poverený policajt ODI začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Boli pribratí znalci z odboru cestnej dopravy a zdravotníctva."

Petra Vlhová Čítajte viac Vlhovú nahnevala smrť cyklistu. Tvrdo sa obula do slovenských šoférov

K tragédii sa vyjadril aj Slovenský zväz cyklistiky na facebookovom profile:

"Neuveriteľne ťažko sa hľadajú slová na sprostredkovanie takejto informácie. Vyhasol život ďalšieho mladého človeka.

Dnes počas tréningu tragicky zahynul mladý juniorský reprezentant Róbert Nagy.

Šiesty z tohtoročnej časovky MSR juniorov podľahol zraneniam po páde počas obiehania kamiónom a následnom náraze do zábradlia. Nech odpočíva v pokoji. Úprimnú sústrasť rodine."

V máji sme priniesli informáciu o tragickom úmrtí úspešného cyklistu Adriána Babiča na tréningu po zrážke s autom.

Len dva dni po tom mal nehodu ďalší domáci reprezentant Martin Chren.

Pri Tlmačoch ho zrazila vodička, ktorá išla z vedľajšej cesty a nedala mu prednosť. Utrpel zranenia, našťastie bez fatálnych následkov.

76 debata chyba
Viac na túto tému: #Róbert Nagy