Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Saganov budúci šéf bol doma u Tourminátora. Dostal veľmi zvláštnu otázku

Peter Sagan v utorok oznámil, že od novej sezóny, ktorá sa začne 1. januára, sa poberie do menšieho francúzskeho tímu TotalEnergies. Jeho rozhodnutie nebolo nijakým prekvapením, lebo o tomto transfere sa špekulovalo už niekoľko mesiacov.

04.08.2021 18:54
Sagan Giro d'Italia 3. etapa Foto: ,
Peter Sagan.
debata (6)

Spolu s ním smerujú do Francúzska aj Daniel Oss, Maciej Bodnar i brat Juraj. A sťahuje sa aj americká cyklistická značka Specialized, ktorej je Sagan dlhoročnou tvárou.

Slovenská hviezda poskytla rozhovor pre francúzsky denník l'Equipe. Snažil sa v ňom zareagovať aj na reči, podľa ktorých urobil vo svojej kariére krok späť. „Viete, keď som prichádzal do Bory v roku 2016, bol to malý tím. Za pár sezón sa všetko zmenilo. Nie je dôležité sa pozerať na súčasný status tímu, ale na to, čo s ním chceme robiť,“ vyhlásil trojnásobný majster sveta.

„Fakt, že TotalEnergies nepatrí medzi WorldTour tímy, ma netrápi. Chcem pomôcť k tomu, aby to bol výborný tím,“ dodal. Medzitým už aj samotný francúzsky tím potvrdil, že sa posnaží v blízkom horizonte zaradiť medzi elitu. Či to už bude v sezóne 2022, neuviedol.

Peter Sagan Čítajte viac Zabudli Francúzi počítať? Sagana obrali o štyri zelené dresy

Sedemnásobný držiteľ zeleného dresu z Tour de France potvrdil, že so šéfom TotalEnergies – Jeanom Renie Bernadeauom – sa prvýkrát stredol pred tromi rokmi na Tour de France. Údajne sa mu páčil spôsob, akým nechával svojich pretekárov jazdiť.

Bernaudeau sa vraj so Saganom rozprával prvýkrát o možnosti prestúpiť pred pár mesiacmi doma u 31-ročného Slováka v Monaku. Priznal jednu zaujímavú vec – majster sveta z rokov 2015, 2016 a 2017 sa ho vraj opýtal aj na možnosť pretekať napríklad na horskom bicykli.

„Peter sa snaží zostať sám sebou. Vytvoril okolo seba akýsi mikrotím s veľmi blízkymi ľuďmi, čo mu umožňuje byť šťastný,“ vysvetlil pre portál Velonews Bernaudeau. „Je to aj jeho vízia cyklistiky. Keď som ho stretol v jeho dome v Monaku, tak polovičato sa ma pýtal – akoby sa neodvážil – či by sa mohol zúčastniť aj na pretekoch v teréne. Je to nový trh, ktorý je spojený s ekológiou, mestskou mobilitou, potešením, ktoré on i ja hľadáme. To nám otvorí nové dvere.“

Peter Sagan Čítajte viac Sagan má nový tím! Podpísal zmluvu na dva roky

Sagana však čaká ešte necelý polrok v drese Bory. Najprv by sa mal úplne zotaviť z pádu na Tour de France, v septembri by sa mal zúčastniť na svetovom šampionáte v Belgicku a 3. októbra na preloženej monumentálnej klasike Paríž – Roubaix. To by malo byť jeho posledné vystúpenie v drese nemeckého tímu.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #TotalEnergies