Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Groenewegen bol opäť najrýchlejší. Bora pokračuje bez Slováka

Dylan Groenewegen zaznamenal druhý triumf na podujatí Okolo Valónska. Po utorňajšom úvodnom dni pretekov prešprintoval súperov aj v piatkovej štvrtej etape.

23.07.2021 21:11
Cyklistika, ilustračná Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Holandský cyklista tímu Jumbo-Visma v cieli využil aj problémy Floriana Senechala z Deceunincku-QuickStep, ktorému sa na najvýhodnejšej pozícii v záverečných metroch vyšmykla noha z pedála.

Francúzsko šport cyklistika TdF 21. etapa záver Čítajte viac Saganov exrival o podozreniach z podvodu: Pogačar si musí niečo uvedomiť

Francúz skončil až deviaty. Za Groenewegenom finišovali Talian Giacomo Nizzolo (Qhubeka NexHash) a Fernando Gavíria (UEA Team Emirates).

„Po náročnej etape sme si vytvorili menšiu skupinu, na záver sa rozhodovalo v šprinte a tím mi vytvoril výbornú pozíciu. Dvesto metrov mi stačilo na úspech,“ uviedol Holanďan.

Ten sa dostáva do formy po minuloročnej hororovej kolízii a následnom treste za incident v Poľsku, kde natlačil do bariéry krajana Fabia Jakobsena.

Ten pri páde utrpel ťažké zranenia. Jazdec QuickStepu sa zotavil a štartuje aj vo Valónsku, kde sa mu v stredu podarilo vyhrať.

Fabio Jakobsen Čítajte viac Jakobsen vracia úder. Ovládol špurt, zdolal aj Groenewegena

Dnes o triumf nebojoval, skončil na 116. priečke s vyše šesťminútovou stratou na Groenewegena.

Slovák Erik Baška (Bora-Hansgrohe) etapu nedokončil a s podujatím sa rozlúčil.

Lídrom pretekov je Američan Quinn Simmons (Trek-Segafredo), s trojsekundovou stratou ho nasleduje Belgičan Stan Dewulf (AG2R Citroën) a 19 sekúnd na prvú priečku stráca Francúz Alexis Renard (Israel Start-Up Nation).

Záverečná etapa je na programe v sobotu.

odkaz
Peter Sagan, sezóna
debata chyba
Viac na túto tému: #Erik Baška #Dylan Groenewegen #Okolo Valónska