Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Veterán chcel na Tour vyhrať etapu, ale trápil sa. Vysvetlenie? Vakcína!

Mal byť v únikoch, prípadne sa pokúsiť o nejakú z horských etách. Dán Jakob Fuglsang však odchádza z Tour de France s prázdnymi rukami. Dôvod? Vakcína proti Covidu-19.

19.07.2021 06:44
Jakob Fuglsang Foto: ,
Jakob Fuglsang.
debata (13)

Skúsený, už 36-ročný pretekár tvrdí, že po tom, ako dostal pred začiatkom Starej dámy druhú dávku, sa cítil maximálne obmedzený.

Niekdajší držiteľ bodkovaného dresu sa plánoval vo Francúzsku okrem iného pripraviť aj na olympijské hry, kde naposledy skončil na 2. mieste za Gregom van Avermaetom.

Počas Tour v rozhovore pre Cyclingnews uviedol, že jeho nohy boli vážne ovplyvnené vedľajšími účinkami druhej vakcíny proti koronavírusu a všetko to, čo mal natrénované, sa stratilo.

"Celkovo sa necítim tak zle, ale nemôžem ísť na limit,“ povedal Fuglsang pre Cyclingnews.

"Cítim sa obmedzený, nie som schopný zatlačiť na svoje telo tak, ako by som normálne mohol. To znamená, že som sa nezničil a ani sa necítim taký unavený,“ vysvetľoval po 3500 kilometroch v sedle.

France Cycling Tour de France Čítajte viac Pogačar nemá konkurenciu. Je ako Messi, Djokovič i Hamilton

Fuglsang skončil na pretekoch Okolo Švajčiarska, ktoré sú generálkou na Tour, celkovo tretí za Richardom Carapazom a Rigobertom Uránom. Napriek tomu, že sa neusiloval o celkové poradie, čakalo sa, že zanechá stopu aj na Tour. Celkovo však skončil až na 38. mieste.

„Jediné vysvetlenie, ktoré mám, je, že som po Švajčiarsku dostal druhú dávku vakcíny a moje telo s ňou stále pracuje. Prvú som dostal po jarných klasikách a aj po druhej som zistil, že moje čísla sú tam, ako počas prípravy v decembri alebo ešte horšie,“ dodal.

13 debata chyba
Viac na túto tému: #Jakob Fuglsang #Tour de France 2021