Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tour som nezabil, vraví stroj v žltom. Kto ukrojil z Cavendishovho náskoku?

Prvú horskú etapu síce nevyhral, no nadchol cyklistický svet. Sobota na Tour de France patrila Tadejovi Pogačarovi.

03.07.2021 22:43
Tadej Pogačar Foto: ,
Tadej Pogačar v žltom drese lídra Tour de France.
debata (3)

Ako píše portál Cyclingnews.com, parížsky dojazd je vzdialený 2000 kilometrov a 13. etáp, ale je ťažké vyhnúť sa pocitu, že slávne preteky sú už rozhodnuté.

Sam Bennett Čítajte viac Bennett sa vracia do Bory. Čo bude so Saganom?

Chvíľami to vyzeralo tak, že pri alpských stúpaniach si Slovinec jazdí vlastnú ligu.

Pri jeho nástupe 30 kilometrov pred cieľom sa pretekára UAE Emirates držal len Richard Carapaz, no Ekvádorčanovi nedal šancu a prišiel úder na čelo pretekov.

Pri vedomí, že favoritom uštedril lekciu, v zjazde neriskoval a finišoval štvrtý. Holanďana Mathieua Van der Poela vyzliekol zo žltého dresu a pred Belgičanom Woutom van Aertom má takmer dvojminútový náskok.

„Tour som nezabil, ešte je pred nami dlhá cesta,“ reagoval v cieli Pogačar. „Môže sa stať čokoľvek. Dnes som si vytvoril náskok, zajtra sa to môže podariť niekomu inému. Nie je to dokončené,“ ubezpečil.

„Budeme stopercentne brániť pozíciu, ktorú máme, veríme si a sme motivovaní na ďalšie dva týždne. Ale Tour som nezabil, prepáčte,“ doplnil 22-ročný obhajca celkového víťazstva.

Tadej Pogačar Čítajte viac Prvá vrchárska etapa priniesla veľké divadlo. Jej víťaza zatienil nový líder

Podľa rodáka z Komendy je najlepšou obranou útok.

„A išlo to veľmi, veľmi dobre. Možno nezaútočím na každej horskej etape. Pravdepodobne nie, pretože prvý týždeň bol veľmi náročný a zajtra nás čaká superťažká etapa,“ podotkol pred ďalšou vrchárskou skúškou, ktorú budeme sledovať online.

Peter Sagan prišiel do cieľa na 124. mieste, v šprintérskej prémii spolu s lídrom bodovacej súťaže Markom Cavendishom chýbal.

Tour online 8 etapa Čítajte viac Prvú horskú etapu na Tour sme sledovali ONLINE

Tím BikeExchange pripravil dobrú pozíciu Michaelovi Matthewsovi, ktorý skončil v prémii druhý a na rovnakú pozíciu sa posunul aj v tejto klasifikácii. Austrálčan stráca na britského veterána 55 bodov.

Najviac bodov bral Talian Sonny Colbrelli, ktorý sa posunul na priebežné šieste miesto a predstihol Sagana. Odstup Slováka, ktorý figuruje so 76 bodmi na 9. mieste, zostal 96-bodový.

Na oficiálnych profiloch Žilinčana na sociálnych sieťach sa po dojazde objavila podobne ako v piatok jedna veta s fotografiou: „Pohľad, keď dokončíš prvú chladnú a daždivú etapu Tour de France v Alpách…“

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Tour de France #Peter Sagan #Tadej Pogačar