Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

PREVIEW: Deň, aký tu nebol 20 rokov. Cyklistov čaká najdlhšia etapa

Siedma etapa má takmer 250 kilometrov a je najdlhšou v tohtoročnom itinerári Tour de France.

02.07.2021 06:38
Tour de France 2021 Foto:
Tour de France 2021 - etapa č. 7.
debata (1)

Kedysi boli podobné dĺžky na Starej dáme bežnou záležitosťou, no posledných 20 rokov nečakal na cyklistov takýto dlhý deň.

Pelotón sa musí pripraviť na mnoho neklasifikovaných stúpaní, ktoré robia spolu s piatimi klasifikovanými kopcami z etapy supernáročný deň. Po 160, relatívne nenáročných kilometroch, to začne vrieť.

Tour online 7 etapa Čítajte viac Najdlhšiu etapu Tour sme sledovali ONLINE

Najprv Cote de Chateau-Chinon (3.2 km 5.3 %) a následne zjazd a ďalšie stúpania. Cote de Glux-en-Genne má síce iba 2.6 kilometra a 4.2 % sklon, ale na trase nie je ani zďaleka jediným stúpaním.

Hore a dole, hore a dole, prakticky až do konca. Deň pre silných klasikárov, šprintérom dôjde para na niektorom z kratších, ale strmších stúpaní.

Tour de France finišovala v minulosti Le Creusot už dvakrát. Toto industriálne mesto však bolo zakaždým svedkom iba boja s chronometrom. V sezóne 1998 tu vyhral legendárny Ullrich, v 2006 zasa Hončar.

O tom, ako sa Petrovi Saganovi bude dariť na Tour de France 2021, sme sa porozprávali s bývalým cyklistom Jánom Svoradom v relácii Fair Play.
Video

Na trati sa okrem bodov do zelenej súťaže budú rozdávať aj bonusové sekundy. Pre víťaza ich na prémii leží rovných desať. Etapa sa začne o 11.00, pelotón by mal doraziť do cieľa okolo 17.30.

Podľa portálu Cyclingstage má etapa štyroch veľkých favoritov. Mathieua van der Poela, Juliana Alaphilippa, Mateja Mohoriča a Wouta Van Aerta.

Francúzsko SR šport cyklistika TdF 6. etapa Čítajte viac Tour 2017? Cavendish to má v hlave, ja som sa posunul, vraví Sagan
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Tour de France #Peter Sagan