Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pohľad ženy: Sagan sa len tak neotvorí. Aj preto ho časť pelotónu neznáša

Je jedna z mála žien, ktorá pozná pelotón skrz na srkz. Michaela Kreuzigerová je manželkou českého cyklistu Romana Kreuzigera a mala mnoho príležitostí spoznať veľa cyklistov.

30.06.2021 06:24
Francúzsko Cyklistika TdF Tímy Predstavenie Foto: ,
Peter Sagan máva divákom v Breste počas predstavenia tímov na Tour de France.
debata (11)

Medzi nimi aj Petra Sagana, keďže česko-slovenská spolupráca istý čas fungovala v drese Liquigasu i Saxo-Tinkoff.

Michaela Kreuzigerová pre portál iDNES.cz porozprávala, ako vníma slovenského trojnásobného majstra sveta.

„Peter je pre mňa samorast, ktorý si z ničoho moc nerobí a berie cyklistiku s úžasnou ľahkosťou. Poznám veľa profíkov, čo o cyklistike premýšľajú oveľa viac než on. Ale Peter má dar od Pána Boha, robí všetko tak jednoducho a okrem toho má aj veľkú charizmu, strašnú iskru a divokú energiu. Je to srandista, ale zároveň aj chlap s obrovským srdcom,“ zamyslela sa na úvod.

Emotívny triumf Marka Cavendisha na Tour Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Mark Cavendish (vpravo) na ceste za triumfom vo...

Rodák zo Žiliny má v pelotóne rôzne nálepky. Jednou z nich je, že je arogantný.

„Nie, rozhodne nie je arogantný, ako by si snáď niekto mohol odvodzovať z niektorých jeho odpovedí. V živote som ho arogantného nevidela. Je človekom priamym, čo na srdci, to na jazyku. Neťahá ľuďom popod nos medové motúzy, všetko im hovorí priamo a často aj skratkovito, akoby tým dával najavo, že nemá čas strácať čas blbosťami. Tým viac si život užíva,“ pokračuje.

Podľa nej mnohým elitným pretekárom prerástlo ego cez hlavu, ale Sagan takým určite nie je. „Ale u Petra, aj keď je jednou z najväčších cyklistických hviezd, sa nič podobné nedeje. Možno to niektorí cyklisti vidia inak, napríklad aj preto, že v sebe nosia pocit, že ich Peter niekedy urazil. Ale on nechce nikoho urážať, len má občas hlášky, ktoré tí chlapci neprijmú,“ vraví Kreuzigerová.

Ako žena sa vyjadrila aj ku kauze, keď slávny Slovák štipol na pódiu hostesku za zadok.

Tour na úvod sprevádzali brutálne pády Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Dokrvavený Francúz Cyril Lemoine potreboval...

"Mne to neprišlourážlivé, ako mnohí písali, a to som žena. Proste ho v tej chvíli napadlo, že by to bola dobrá sranda, tak to spontánne urobil. Niektorých ľudí to mohlo pohoršovať a za také kúsky mu nadávajú. Peter je jednoducho svojský.

Podľa nej sa Sagan dokáže obetovať pre druhých a váži si všetkých, ktorí mu pomáhajú. Spomenula Daniela Ossa i Macieja Bodnara. Pripomenula, že aj jej manželovi Sagan neraz pomohol v horách.

„Aj keď sa Peter navonok často štylizuje ako zabávač, vo finále je uzavretý a málokomu sa otvorí. Jedine tým, ktorým verí, a takých ľudí je naozaj málo. Inak býva obozretnejší. Snáď aj preto existujú vo vzťahu k nemu dve veľmi odlišné skupiny ľudí. Tí, ktorí ho milujú, a tí, ktorí ho nenávidia,“ dodala na záver.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Michaela Kreuzigerová